Musorujsag
Élő Eredmények

Kedden válságülést tart 14 PL-klub a Szuperliga miatt

m4sport.hu
Félnek, hogy a hat topcsapat kilépésével a tv-közvetítésekért kapott díjak is csökkennek.
Ha létrejön a Szuperliga, a Chelsea sem lesz ott a PL-ben. Fotó: EPA/Mike Hewitt 

Hat angol klub, a Liverpool, a Manchester City, a Manchester United, az Arsenal, a Chelsea és a Tottenham elkötelezte magát az újonnan alakuló Európai Szuperliga mellett. Az UEFA jelezte, ha a csapatok valóban csatlakoznak az új kiíráshoz, komoly szankciókra számíthatnak, nem csak a Bajnokok Ligájából, de hazájuk bajnokságából is kizárják magukat.

A Daily Mail információi szerint ez a döntés alaposan megkérdőjelezheti a Premier League jövőjét. Ennek köszönhetően a PL többi 14 klubja kedden válságügyi tárgyalást tart. Úgy tervezik, valamennyi klub elmondhatja álláspontját az üggyel kapcsolatban, ami alapjaiban rendítette meg az angol futballt.

A bajnokság első felében található klubok – például az Everton és az Aston Villa – kifejezetten dühösek, hiszen mindkét csapatnál cél, hogy betörjön az európai labdarúgásba, amihez a költségvetés is megvan, most viszont úgy érzik, a hat csapat ezzel a lépéssel alaposan leértékeli az UEFA versenyeit, a BL-t és az EL-t is.

A hír kevésbé lesz hatással azokra, akik a Premier League alsó részében vannak, nekik a legfontosabb cél, hogy minden szezonban élvonalban maradjanak. Viszont mind a 14 klub körében azonban hatalmas a félelem, hogy a televíziós közvetítésekből kapott jelentős összegek alaposan csökkenni fognak, ha tervezett liga megvalósul és a hat csapat nem lesz a PL tagja, ennél fogva a tévétársaságok nem lesznek hajlandók a mostani összegeket kifizetni.

További tartalmak