Musorujsag
Élő Eredmények

A PSG tulajdonosa vette át a Juve elnökének helyét

MTI
Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München elnöke és Nasszer al-Kelaifi, a Paris Saint-Germain tulajdonosa bekerült az Európai Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottságába a szervezet keddi kongresszusán.

A katari milliárdos az európai klubok szervezetének (ECA) képviseletében került a végrehajtó bizottságba, ahol a Juventus elnökét, Andrea Agnellit váltja. Utóbbinak azért kellett távoznia, mert a torinói klub az Európai Szuperliga egyik alapítója.

Rummenigge és al-Kelaifi beválasztásának azért van nagy jelentősége, mert a világ legjelentősebb klubjait képviselik, amelyek nem vesznek részt a Szuperligában. A 65 esztendős német sportvezető megbízatása három évre szól.

„A Paris Saint-Germain szilárd meggyőződése, hogy a futball mindannyiunk játéka. Labdarúgóklubként egy család és egy közösség vagyunk, amelynek szerves részei a szurkolóink is. Úgy vélem, ezt nem szabad elfelejteni” – nyilatkozta Nasszer al-Kelaifi. Hozzátette, az UEFA közel hetven éve dolgozik az európai labdarúgás fejlesztése érdekében, és az a javaslat vagy kezdeményezés, amelyet az UEFA nem támogat, nem oldja meg a futballközösség problémáit, csupán önös érdek vezérli.

Az európai ligák képviselője a spanyol Javier Tebas lesz a végrehajtó bizottságban, annak ellenére, hogy az FC Barcelona, a Real Madrid és az Atlético Madrid is csatlakozott a Szuperligához.

A német Rainer Koch, a lengyel Zbigniew Boniek, az orosz Alekszander Gyukov, az angol David Gill, az olasz Gabriele Gravina, a svéd Karl-Erik Nilsson, a holland Just Spee és a török Servet Yardimci a végrehajtó bizottság tagja maradt, a belga Mehdi Bayat azonban kikerült onnan.

További tartalmak