Musorujsag
Élő Eredmények

Megvan Mourinho utódja a Spursnél

m4sport.hu
Az idény végéig Ryan Mason irányítja a Tottenham Hotspur szakmai munkáját a hétfőn menesztett José Mourinho helyett.

Az angol élvonalbeli klub tájékoztatása szerint a szezon végéig a 29 éves edző vezeti a felkészülést, aki korábban a klub játékosa volt, 2018 áprilisa óta pedig a Spurs utánpótlásában dolgozik. A szakember 2017-ben – már a Hull City játékosaként – koponyatörést szenvedett, amely miatt egy évvel később visszavonult. Mason két asszisztense Chris Powell és Nigel Gibbs lesz, Michel Vorm pedig kapusedzőként segíti a munkáját.

Az egyszeres angol válogatott Mason szerdán debütál a kispadon, amikor a Tottenham Hotspur a Southampton csapatát fogadja a Premier League-ben, vasárnap pedig a Ligakupa döntőjében az angol élvonalban éllovas Manchester Cityvel találkozik.

A 2019-ben Mauricio Pochettino helyére kinevezett Mourinhót – és teljes stábját – hétfőn menesztette a londoni klub. A portugál tréner érkezésekor trófeákat ígért, de a tervekből nem lett semmi: a megelőző évek sikeres szezonjai után a Spurs tavaly csak hatodik lett a Premier League-ben, és most is csupán a hetedik helyen áll, azaz messze van a BL-indulás lehetőségétől. A jelenlegi idényben az Európa-ligában szerepelhetett a csapat, de ott a legjobb 16 között nagy meglepetésre kiesett a Dinamo Zagreb ellenében. A menesztés időzítése ezzel együtt kissé váratlan volt a vasárnapi Ligakupa-döntő előtt. A BBC szerint az 58 éves portugál tréner – akinek a szerződése még 2023. június 30-ig szólt – ellenezte a Tottenham szerepvállalását a hétfőn bejelentett Szuperligában.

További tartalmak