Musorujsag
Élő Eredmények

Fellebbez a rasszista megnyilvánulásai miatt tíz mérkőzésről eltiltott Slavia-védő

MTI
Fellebbezést nyújt be az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága által kiszabott tíz mérkőzésre szóló eltiltása ellen Ondrej Kudela, a Slavia Praha védője.
Glen Kamara (balról a második) és Ondrej Kudela (jobbra) (Fotó: EPA/Andrew Milligan / POOL)

A cseh futballistát azért büntették meg, mert a Rangers FC elleni Európa-liga-nyolcaddöntőn rasszista jelzőket használva szidalmazta Glen Kamarát, a skót bajnokcsapat színes bőrű játékosát.

A 34 éves Kudela ügyvédje pénteken azt mondta, csütörtökön kapták kézhez az UEFA ítéletét, amelynek indoklása azonban álláspontjuk szerint „nem tartalmaz semmilyen új bizonyítékot”, ezért fellebbezést nyújtanak be.

Ha Kudela eltiltása érvényben marad, akkor a védő nem léphet pályára a nyári, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon a cseh válogatottban, az UEFA közleménye szerint ugyanis az eltiltás nemcsak az európai kupamérkőzésekre érvényes, hanem az Eb-re is.

A március 18-i eset során a játékos eltakarta a száját, ugyanakkor az egyik Rangers-futballista hallotta a történteket.

Az UEFA a vétkest „provokáló”, majd az öltözőfolyosón megtámadó Kamarát három mérkőzésre tiltotta el, míg Kemar Roofe, a Rangers csatára – akit a közösségi médiában szintén rasszista támadások értek a találkozót követően – négy összecsapáson nem léphet pályára, a Slavia kapusával, Ondrej Kolarral szemben elkövetett durva szabálytalansága miatt.

További tartalmak