Musorujsag
Élő Eredmények

Nem kellett volna mennie a támadással – Koeman kiakadt a Barca hátvédjére

Marca
Ronald Koeman látványosan lehordta majd le is cserélte Óscar Minguezát a Getafe elleni mérkőzésen, a lefújás után aztán mindkét cselekedetére magyarázatot adott a Barcelona edzője.

Mint kiderült, 3-2-s vezetésnél – végül 5-2-re nyert a Barca – az akasztotta ki a holland szakembert, hogy védője a határozott utasítása ellenére elkísérte a katalánok egyik akcióját. Szoros állásnál heves gesztikulálással honorálta Mingueza taktikai fegyelmezetlenségét Koeman. Pár percen belül pedig le is cserélte, Samuel Umtiti állt a helyére.

Óscar Mingueza (fotó: EPA/Toni Albir)

A váltásnak azonban nem ez az eset volt az előzménye, hanem az hogy a 21 éves futballista már korábban jelezte, nincs minden rendben – hozta le a Marcának. „Összeszedett egy sérülést. De hezitáltam, lecseréljüke-e, ám korábban meghoztuk a döntést. Talán kissé túlzott volt a kirohanásom. Nagyszerű szezonja van, de a fiatal játékosoknak meg kell tanulni száz százalékban koncentrálni.”

Hozzátette, Umtitinek is szeretett volna lehetőséget adni, ezért hozta le Minguezát. „Elégedett vagyok vele. Megbeszéltük a dolgot, nincs semmi probléma” – zárta le a témát Koeman, aki a kispadon még vonakodott elfogadni játékosa pacsiját.

A Barcelona pillanatnyilag harmadik a La Liga tabelláján, ám egy meccsel kevesebb játszott, vesztett pontok tekintetében mindössze két pont a lemaradása az éllovas Atlético Madrid mögött.

További tartalmak