Musorujsag
Élő Eredmények

A Real, a Barca és a Juve számíthat a legkeményebb büntetésre az UEFA-tól

A Real, a Barca és a Juve számíthat a legkeményebb büntetésre az UEFA-tól

m4sport.hu
Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke szerint az Európai Szuperligához csatlakozó 12 klub mindegyike szankciókra számíthat, azonban az elbírálásban különbséget jelenthet, ki mikor ismerte fel, hogy „hibát követett el”.
fotó>EPA/Paul Murphy

Az UEFA első embere a Daily Mailnek adott interjút, de arról nem árult el konkrétumokat, milyen büntetésre számíthat a 12 szuperligás klub.

„Meglátjuk, mi fog történni, az biztos, hogy minden résztvevőnek vállalnia kell döntése következményeit, nem tehetünk úgy, mintha semmi sem történt volna.”

„Csak magukat hibáztathatják, senki mást, a következő napokban tisztábban fogjuk látni, mit kell tennünk.”

„De számomra egyértelmű különbség van a hat angol és a másik hat klub között, hiszen előbbiek elsőként léptek ki és ismerték el, hogy hibáztak. Tartás kell ahhoz, hogy valaki elismerje, hibát követett el.”

„Az én szememben három részre lehet osztani a 12 klubot: van a hat angol, akik elsőként kiléptek, őket követte három, az Atlético, a Milan és az Inter, majd vannak a laposföld-hívők, akik azt képzelik, az Európai Szuperliga még mindig létezik” – utalt a Real Madridra, a Barcelonára és a Juventusra Ceferin.

(Jegyezzük meg, Ceferin 6-3-3-as felosztása ellenére valójában már csak a Real Madrid és a Barcelona számít tagnak.)

„Nagy különbség van köztük, ez nem is kérdés” – tette hozzá Ceferin, így várhatóan a szankciók között is lesz eltérés, de a Bajnokok Ligájából történő kizárás sem lehetetlen.

„Mindannyian felelősségre lesznek vonva, csak eltérő módon.”

Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke és a Szuperliga vezetője szombaton még arról beszélt, hogy a Szuperligához csatlakozó klubokat szerződés köti, így a nyomás okozta meghátrálás ellenére továbbra is tagok és szerződés köti őket.

További tartalmak