Musorujsag
Élő Eredmények

Megegyeztek, a Bayern kivásárolta Nagelsmannt az RB Leipzigtől – hivatalos

Megegyeztek, a Bayern kivásárolta Nagelsmannt az RB Leipzigtől – hivatalos

m4sport.hu/MTI
A Bayern München labdarúgócsapata a hivatalos honlapján tudatta, hogy a következő szezontól Julian Nagelsmann irányítja a gárdát.
Fotó: EPA/FILIP SINGER

Noha a Bayern a kivásárlási összegről nem tesz említést, egybehangzó sajtóhírek szerint a bajorok 25 millió eurót – plusz bónuszokat – fizetnek a 33 esztendős szakemberért a Lipcsének, Julian Nagelsmann pedig öt évre, 2026 nyaráig írt alá a Bayern Münchenhez.

Az RB Leipzig vezetőedzőjét azt követően boronálták össze a német rekordbajnokkal, hogy a müncheniek trénere, Hansi Flick néhány hete elárulta, az idény végén felbontaná a szerződését a Bayernnel. Mivel azonban Nagelsmannak 2023 júliusáig érvényes megállapodása volt az RB Leipziggel, így ki kellett vásárolni a szakembert a jelenlegi kontraktusából.

A München egyúttal azt is jelezte, hogy eleget tesz Flick kérésének, és felmondta a vezetőedző megállapodását, amely eredetileg 2023 nyaráig szólt volna, a történtek után pedig Flick az idény végén elhagyhatja az alakulatot.

Löw egykori segítője 2019 novemberében vette át a bajor elitalakulat irányítását, amellyel azóta mindent megnyert, ráadásul a Bajnokok Ligája történetében első csapatként tavaly százszázalékos teljesítménnyel diadalmaskodott. A mostani szezonban viszont már a BL-től és a Német Kupától is búcsúzott a Bayern, amely a Bundesliga megnyerésével vigasztalódhat, ugyanis három fordulóval a vége előtt hétpontos előnnyel vezet az RB Leipzig előtt.

„Julian Nagelsmann egy új edzőnemzedéket képvisel – jelentette ki Herbert Hainer Bayern-elnök. – Fiatal kora ellenére már lenyűgöző pályafutást tudhat maga mögött, és meggyőződésünk, hogy vele folytatni tudjuk az elmúlt évek sikereit. Hansi Flicknek pedig mindig helye lesz a klub történelemkönyvében” – tette hozzá. Flicket már egy ideje a válogatottól a nyári Európa-bajnokság után búcsúzó Joachim Löw utódjaként kezelik. Ő maga ugyan nem erősítette meg, hogy szakvezetői ambíciói vannak, de korábban úgy fogalmazott, „ez egy olyan opció, amelyet minden edzőnek meg kell fontolnia”.

Ami a lipcseieket illeti, a hírek szerint az amerikai Jesse Marsch a legesélyesebb a megüresedett edzői posztra, így Szoboszlai Dominik ismét együtt dolgozhat korábbi trénerével. A 47 éves szakvezető korábban segédedzőként is dolgozott a Leipzignél, 2019 óta pedig az osztrák testvérklubot, a Red Bull Salzburgot irányítja. Marsch egyelőre csak annyit nyilatkozott, hogy nagyszerű ötletnek tartaná, ha lehetőséghez jutna vezetőedzőként Lipcsében.

Borítókép: Julian Nagelsmann a Liverpool-Leipzig BL-nyolcaddöntőben a Puskás Arénában (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Edzői rekordigazolásra készül a Bayern München
Egybehangzó német médiaértesülések szerint a Bayern München felvette a kapcsolatot az RB Leipziggel Julian Nagelsmann vezetőedző esetleges "átigazolásáról". A Bild úgy tudja, hogy a lipcsei futballklub 30 millió eurós lelépési díjat kér a szakemberért.
Külföldi futball