Musorujsag
Élő Eredmények
 

Guardiola Manchester Cityje idegenben fordított a PSG ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjében

Guardiola Manchester Cityje idegenben fordított a PSG ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjében

MTI
Az angol Manchester City 2–1-re legyőzte a francia Paris Saint-Germaint a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében, a párharc első mérkőzésén.

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés
Paris Saint-Germain (francia)–Manchester City (angol) 1–2 (1–0)
Párizs, zárt kapus, v.: Felix Brych (német)
Gólszerzők: Marquinhos (15.), illetve De Bruyne (64.), Mahrez (71.)
Kiállítva: Gueye (77., Paris Saint-Germain)

Az első félidőben ugyan az angol Premier League listavezetője birtokolta többet a labdát, de a tavalyi döntős PSG jóval veszélyesebb támadásokat vezetett. A hazaiak az első negyedóra végén a sérüléséből visszatérő csapatkapitány Marquinhos fejesével szereztek vezetést, a brazil középső védőnek az előző BL-szezon kezdete óta ez volt az ötödik találata, ezek közül négyet a negyed- vagy az elődöntőben szerzett.

A fordulást követően teljesen beszorította riválisát az angol csapat, és a 64 percben egyenlített, Kevin De Bruyne beadásnak szánt labdájába senki nem ért bele, Keylor Navas pedig későn eszmélt. Nem sokkal később a vezetést is megszerezte a City, Rijad Mahrez szabadrúgásból volt eredményes, miután a Navas által felállított sorfal szétugrott.

A 77. percben még nehezebb helyzetbe került a francia bajnok, mivel Ilkay Gündogannal szemben csúnyán szabálytalankodó Idrissa Gueye-t kiállította a német játékvezető.

A Manchester City végül nem tudta növelni előnyét, de így is sorozatban a 18. tétmérkőzését nyerte vendégként, idegenbeli veretlenségi sorozata pedig immáron 21 összecsapást számlál, így közel került története első BL-döntős szerepléséhez.

A visszavágót jövő kedden rendezik.

Összefoglaló

Kedden játszották
Real Madrid (spanyol)–Chelsea (angol) 1–1 (1–1)

Borítókép: epa09166071 Manchester City's Kevin De Bruyne (C) celebrates with teammates after scoring the 1-1 goal during the UEFA Champions League semi final, first leg soccer match between PSG and Manchester City at the Parc des Princes stadium in Paris, France, 28 April 2021. EPA/YOAN VALAT

További tartalmak