Musorujsag
Élő Eredmények

A United-legendák elítélik a zavargásokat, de támogatják a tiltakozókat

A United-legendák elítélik a zavargásokat, de támogatják a tiltakozókat

m4sport.hu/Record
El kellett halasztani vasárnap délután a Manchester United-Liverpool bajnoki-mérkőzést a Premier League 34. Fordulójából, mert a hazaiak szurkolói a mérkőzés előtt betörtek az Old Traffordba és ellepték a stadion környéket, a klub tulajdonosai ellen tiltakozva.

A Manchester United hívei már a hotel előtt is protestáltak, ahol csapatuk el volt szállásolva a Liverpool elleni mérkőzés előtt, majd az Old Traffordot is elárasztották és a Glazer-család ellen tiltakoztak. A szurkolók azt kifogásolták, hogy a klub tulajdonosai csatlakoztak az Európai Szuperligához, amely elképzelésből végül nem lett semmi.

A szurkolói rendbontásnak végül az lett az eredménye, hogy a vasárnapra tervezett PL-meccset el kellett halasztani. Még nem tudni, mikor rendezik meg.

A Vörös Ördögök két korábbi kapitánya, Gary Neville és Roy Keane a Sky Sports kommentátorai, akik elítélték a csapat szurkolóinak heves reakcióját – például fáklyákat dobáltak a stadionban -, ugyanakkor elmondták, hogy megértik az elégedetlenségüket a klub jelenlegi működésével kapcsolatban.

„Az oka annak, hogy több ezer szurkoló ment el a stadionhoz onnan eredeztethető, hogy már bőségesen volt okuk megelégelni a vezetőség munkáját. Beszélhetünk a zavargásokról, de sokkal fontosabb arra a tényre rávilágítani, hogy a United szurkolóinak elege van. Nehéz hónapok előtt állnak. A labda most a klub tulajdonosainál van. A szurkolók már beszéltek és meg is mutatták, hogy milyen erejük van, amikor egy olyan dolog mellett harcolnak, ami helyes. Ez egy figyelmeztetés a tulajdonosoknak, hogy a hívek sosem fogják elfogadni azt, amit csinálnak. A szurkolók nem fognak bízni bennük, értésükre adták, hogy nem értenek egyet azzal, amit tesznek, ezért az lenne az üdvözítő, ha elmennének. Mától fogva szükséges lenne reformokhoz nyúlni, sőt, írásban kellene lefektetni azt, hogy ilyen (csatlakozás egy olyan kezdeményezéshez, mint a Szuperliga) soha többet nem történhet meg. Ebben az országban joguk van az embereknek tiltakozni” – mondta Gary Neville.

Roy Keane is csatlakozott korábbi csapattársa mondandójához azzal kiegészítve, hogy a szurkolók azért viselkedtek így, mert szeretik a klubot.

„Nem csak arról van szó, ami az elmúlt napokban történt a Szuperliga miatt. Ez a harag a szurkolókban folyamatosan gyűlt az elmúlt években. Eljött az a pont, amikor azt gondolták: elég! A klub vezetése nem alkalmas. Nézzenek csak a tulajdonosokra: semmi másra nem gondolnak, csak arra, hogy ez az egész arról szól, hogy minél több pénzt szerezzenek. Az embereknek ez nem feltétlenül tetszik, ezért olykor radikálisabb eszközökhöz kell nyúlniuk, hogy eredményt érjenek el. Erre az egész világ felkapja a fejét. Remélem, hogy a Man United tulajdonosai felfogják az üzenet lényegét, amelyet most a csapat hívei egyértelműen eljuttattak hozzájuk. Ez csak a kezdet, garantálom, hogy nem fognak megállni ezen a ponton” – nyilatkozta a United korábbi kőkemény ír középpályása.

Borítókép: MTI/AP/PA/Barrington Coombs

További tartalmak

Kapcsolódó hírek