Musorujsag
Élő Eredmények
 

Simeone a Bundesliga portugál gólvágójával erősítene

Simeone a Bundesliga portugál gólvágójával erősítene

m4sport.hu/A Bola
A portugál válogatott André Silva kimagasló teljesítményt nyújt a szezonban az Eintracht Frankfurt színeiben. A Bundesliga góllövőlistáján Robert Lewandowski mögött, a norvég csodagyerek Elring Haalanddal karöltve a 25 éves luzitán is 26 gólt szerzett így a második helyen áll a mesterlövészeknél.

A német Sky Sport információi szerint a spanyol Atlético Madrid élénken érdeklődik Silva iránt.

A németek szerint Diego Simeone, a madridiak vezetőedzője az ideális csatártársat látja a portugálban az uruguayi Luis Suáreznek, illetve véleménye szerint honfitársával, Joao Félix-szel kiegészülve erős támadószekció formálódhatna a bajnoki címért hajtó csapatnál a következő szezonban.

Komoly konkurenciával kell számolnia a Matracosok vezetésének, mert a Real Madrid is szívesen látná soraiban André Silvát, ráadásul elvileg jó alkupozícióban vannak a királyiak, mert az üzlet részét képezhetné Luka Jovic, aki kölcsönben a Frankfurtban játszik. Ami mégis megnehezítheti a szerb kivásárlást, az a túl magas fizetése, amely a német klub büdzséjébe nem fér bele.

A Porto-nevelés Silva már második szezonját tölti az Eintrachtnál. Korábban a Milanban és a Milanban nem tudott beilleszkedni, nem is ment neki a játék, de a német csapatnál sikerült kihoznia magából a legjobbat, élete formájában játszik. Eddig 68 meccsen öltötte magára a frankfurtiak mezét, ezeken 52-szer talált az ellenfelek hálójába.

Borítókép: André Silva (jobbra) (EPA/FRIEDEMANN VOGEL)

További tartalmak