Musorujsag
Élő Eredmények

Koeman: Eljön az a pont, amikor edzőként nem tudod, mi a kezezés

Koeman: Eljön az a pont, amikor edzőként nem tudod, mi a kezezés

m4sport.hu/Marca
Hatalmas vihart kavart a Real Madrid vasárnap esti mérkőzése a Sevilla ellen, amely 2-2-s döntetlennel ért véget. A pontvesztés akár a királyiak bajnoki címébe is kerülhet.

A Real Madridnál a játékvezető, illetve a videobíró működését nehezményezték. A mérkőzés hajrájához közelítve, 1-1-s állásnál egy Militao által blokkolt lövésből indult a madridiak villámgyors kontrája, amelynek végén a vendégek kapusa, Bono letaglózta Benzemát a tizenhatoson belül.

A hazaiak már elkönyvelték a büntetőt, azt várhatták még, hogy vajon milyen lapot kap a szabálytalankodó kapus. Ekkor a játékvezető Juan Munuera a videobíróval kezdett el konzultálni.

A kicsit elhúzódó megbeszélésnek az lett az eredménye, hogy végül a Sevilla jutott büntetőhöz, mert úgy ítélték meg, hogy Militao blokkolás közben a kezével is hozzáért a labdához, a büntetőterületen belül.

Ivan Rakitic – akit végül a meccs emberének is választottak – értékesítette a tizenegyest, előnyhöz juttatva csapatát. A királyiak a 94. percben tudtak legalább egy pontot megmenteni, Toni Kroos Hazardon megpattanó lövésével.

A lefújást követően Zinedine Zidane, a hazaiak francia vezetőedzője odament a játékvezetőhöz, hogy kérdőre vonja az ítéletei miatt, de Munuera magyarázata nem győzte meg különösebben.

„Én hiszek a futballban, de én két kezezést láttam, amelyekből csak a miénket ítélték meg. Semmit sem értek. A játékvezető egyetlen szavával sem tudott meggyőzni” – mondta a mérkőzést követően Zidane.

Az esettel kapcsolatban az ősi rivális mesterének, Ronald Koemannak is megvolt a véleménye, bár érthetően, diplomatikusan válaszolt. Szavaiból azért kiderült, hogy a szabállyal ő sincs megelégedve.

„Ha van valaki, aki jobban teszi, hogy nem bírózik, akkor az én vagyok. Már úgy is elmondtam, hogy mit gondolok, a véleményem pedig azóta sem változott. Ha a madridiak úgy gondolják, hogy sérelem érte őket, az az ő bajuk. Annyit azért elmondhatok, hogy eljön az a pillanat, amikor edzőként már nem tudod, hogy mi számít kezezésnek” – nyilatkozta a Levante elleni bajnokit felvezető sajtótájékoztatón a holland szakember.

Borítókép: Ronald Koeman (EPA/Domenech Castello)

További tartalmak