Musorujsag
Élő Eredmények

23 év után visszajutott a Salernitana a Serie A-ba, de a tulajdonosnak rögtön el kell adnia a klubot

23 év után visszajutott a Salernitana a Serie A-ba, de a tulajdonosnak rögtön el kell adnia a klubot

m4sport.hu
A Salernitana labdarúgócsapata hétfőn 3–0-ra legyőzte a Pescarát a Serie B-ben, ezzel biztossá vált, hogy a salernói klub a következő idényt az élvonalban kezdheti meg.
Claudio Lotito (balra) (Fotó: EPA/ETTORE FERRARI)

Biztossá vált egyúttal az is, hogy a feljutás változást hoz magával az együttes vezetőségében – a Salernitana egyik tulajdonosa ugyanis az a Claudio Lotito, aki egyben a Lazio első embere is.

Mivel a Serie A szabályai kimondják, hogy ugyanabban az osztályban nem szerepelhet két olyan klub, amelyet egyazon személy birtokol, így Lotito nem élvezheti ki sokáig a Salernitana bravúrját, az FIGC felszólítása értelmében ugyanis 30 napja van, hogy eladja az egyik alakulatot – ez pedig nem meglepő módon valószínűleg az újonc feljutó lesz.

„Ezt a szabályt a FIFA-val összhangban hoztuk meg, nem megengedhető, hogy profi szinten egy személy több csapatot is birtokoljon. Lotito hosszú évek óta élvezi, hogy a két klub más osztályban viaskodik, de mindenki tudta, hogy ennek mi lesz a vége. A szabályok egyértelműek, az egyik tulajdonjogtól meg kell válnia, vagy ha nem teszi, azzal a Salernitanának tehet keresztbe, amely nem indulhat el az első osztályban a következő szezonban” – ecsetelte a kialakult helyzetet Gabriele Gravina, az olasz szövetség elnöke.

Az 1919-ben alapított Salernitanának az 1947–1948-as és az 1998–1999-es idény után a következő lesz a harmadik szezonja az élvonalban, de a 2011–2012-es évadot például a negyedosztályban töltötte.

Borítókép: EPA/DANILO DI GIOVANNI

További tartalmak