Musorujsag
Élő Eredmények

Ötödször nyerte meg a Német Kupát a Borussia Dortmund

Ötödször nyerte meg a Német Kupát a Borussia Dortmund

MTI
A Borussia Dortmund nyerte a labdarúgó Német Kupát, mivel csütörtökön a berlini döntőben 4-1-re legyőzte az RB Leipzig együttesét.

 

Jadon Sancho az ötödik és a 45. percben is betalált, Erling Haaland pedig a 28. percben volt eredményes, így az első félidőben eldőlt a mérkőzés. A szünet után nagyot változott a játék képe, a lipcseiek Dani Olmo révén a 72. percben szépítettek, és számos további helyzetet is kialakítottak, ám egy gyors ellenakció végén Haaland beállította a 4-1-es végeredményt.

Az RB Leipzig magyar válogatott játékosai közül Gulácsi Péter végigvédte a meccset, amelyet Willi Orbán a cseresorból nézett végig. Szoboszlai Dominik makacs szeméremcsont-gyulladása miatt továbbra sem mutatkozhatott be a csapatban. A Dortmund a tizedik fináléját követően az ötödik sikerét ünnepelhette, a lipcseiek viszont a második döntőjüket is elveszítették. A lipcseiek sorozatban nyolc tétmérkőzés óta nyeretlenek a Dortmunddal szemben.

Német Kupa, döntő
Borussia Dortmund-RB Leipzig 4-1 (3-0)

Borítókép: epa09198232 The team of Dortmund celebrate after winning the German DFB Cup final soccer match between RB Leipzig and Borussia Dortmund in Berlin, Germany, 13 May 2021. EPA/MARTIN ROSE / POOL

További tartalmak