Musorujsag
Élő Eredmények

Elköszönt Gattusótól a Napoli elnöke

Elköszönt Gattusótól a Napoli elnöke

m4sport.hu
Az elpuskázott BL-indulás után nyilvánosan mondott búcsút Gennaro Gattuso vezetőedzőnek a Napoli elnöke.

A nápolyiak hazai pályán csak 1–1-es döntetlent játszottak a Veronával a Serie A utolsó fordulójában, így lecsúsztak a BL-indulást érő negyedik helyről, ötödikként az Európa-liga csoportkörében szerepelhetnek a következő szezonban.

A mérkőzés után Aurelio De Laurentiis, a Napoli elnöke a Twitteren köszönt el Gattusótól. „Kedves Rino, boldog vagyok, hogy közel két szezont tölthettem veled. Köszönöm a munkádat, sok sikert kívánok, bárhová is mész. Ölelés a feleségednek és a gyermekeidnek is.”

Az elnök és az edző között egy ideje megromlott a kapcsolat, ezért Gattusónak – akinek most jár le a szerződése – minden bizonnyal a BL-szereplés kiharcolása esetén is távoznia kellett volna. Gattuso 2019 decemberében Carlo Ancelottit követte a Napoli kispadján, és tavaly júniusban megnyerte az Olasz Kupát a csapattal.

Az olasz sportsajtó úgy tudja, hogy Gattuso a Fiorentina edzőjeként folytatja pályafutását. A Calciomercato értesülése szerint a firenzei klub kétéves szerződést ír alá a trénerrel, amely további egy esztendőre opciós lehetőséget tartalmaz.

Borítókép: Gennaro Gattuso (Fotó: EPA/Alessandro Di Marco)

További tartalmak