Musorujsag
Élő Eredmények

Guardiola: Agüero a Barcelonához igazol

Guardiola: Agüero a Barcelonához igazol

m4sport.hu/BBC
A Manchester City vezetőedzője megerősítette azokat a híreket, amelyek szerint Sergio Agüero a szezon végén a Barcelonához szerződik.

Az argentin támadó szerződése nyáron jár le a Citynél, már márciusban bejelentette, hogy nem hosszabbít. Azóta több európai elitklubbal is kapcsolatba hozták, de a legtöbben azt valószínűsítették, hogy a Barcelonában folytatja. Az átigazolási hírekben jártas olasz újságíró, Fabrizio Romano, hétvégén azt közölte, hogy a futballista megállapodott a katalánokkal és 2023 júniusáig csatlakozik a klubhoz.

Pep Guardiola, a Manchester City jelenelegi és a Barcelona korábbi vezetőedzője vasárnap a BBC-nek megerősítette, hogy Agüero a katalánokhoz igazol. „Talán elárulok egy titkot, talán a szívemhez közel álló klubhoz igazol, és minden idők legjobb játékosa, Messi mellett fog játszani” – mondta a tréner, megelőlegezve egyben Lionel Messi szerződéshosszabbítását is.

A 32 éves Agüero 2011 óta erősíti a Manchester Cityt, amelynek színeiben a Chelsea elleni, szombati Bajnokok Ligája-döntő lesz az utolsó mérkőzése. Vasárnap, az Everton ellen 5-0-ra megnyert bajnokin két gólt szerzett, így eddig 289 találkozón 260 alkalommal volt eredményes.

Guardiola hangsúlyozta: biztos benne, hogy az argentin támadó élvezni fogja a játékot Barcelonában, és a csapat is erősebb lesz vele.

Az AS című spanyol sportnapilap már március közepén megszellőztette, hogy Agüero megegyezett az FC Barcelona új elnökével, Joan Laportával, és a háttérben született egyezségnek köszönhetően – a válogatottban is éveken át vele együtt szereplő – Lionel Messi nem fogja otthagyni a katalán klubot, amit korábban többször is kilátásba helyezett a hatszoros aranylabdás.

A Premier League bajnoka március végén közölte, hogy gólrekordere az idény végén távozik, mert lejár a szerződése.

Borítókép: Sergio Agüerót ünneplik a Manchester City játékosa az Everton elleni bajnoki és a bajnoki trófea átadása után 2021. május 23-án (Fotó: EPA/Peter Powell/Pool)

További tartalmak