Musorujsag
Élő Eredmények

Rasszista üzenetekkel szórták tele az MU sztárjának Twitter-oldalát

Rasszista üzenetekkel szórták tele az MU sztárjának Twitter-oldalát

m4sport.hu
Hiába volt az MU idei szezonjának egyik legjobbja, hiába tett sokat az éhező gyerekek megsegítéséért, egy kihagyott helyzet elég volt, hogy támadások céltáblája legyen Marcus Rashford.

A Manchester United elbukta a labdarúgó Európa-liga döntőjét, miután a szerdai gdanski döntőben 1-1-es döntetlen és hosszabbítás után tizenegyesekkel 11-10-re kikapott a Villarrealtól. Az angol együttes támadója, Marcus Rashford 1-1-es állásnál hatalmas helyzetben hibázott, és úgy tűnik, a szurkolók ezt képtelenek neki megbocsájtani.

A vereséget követően Rashford a Twitteren közzétette 4,4 millió követőjének: „Eddig legalább 70 rasszista üzenetet kaptam az oldalamon”. Kiemelte, a legfelháborítóbb, hogy az egyik hozzászóló – aki egy majom emojit hagyott ott -, egy matematikatanár. „Gyerekeket tanít! És tudja, hogy következmény nélkül, rasszista módon bántalmazhat” – írta a támadó.


Ugyanakkor olyan ismert sportolók, mint Tyson Fury és Lewis Hamilton egyaránt támogató üzeneteket küldtek Rashfordnak. „Maradj tovább a jó küzdelemben Marcus Rashford, veled állok testvérem. A rasszizmust fel kell számolni az élet és a sport minden területén” – írta Fury a Twitteren.

 „Megbocsáthatatlan a képernyő mögé bújni és a rasszista bántalmazást megosztani. Ezek az emberek nem igazi rajongók, és felelősségre kell vonni őket. Maradj erős és légy büszke Marcus Rashford, mindannyian mögötted állunk ebben” – írta Lewis Hamilton, aki a Black Lives Matter mozgalom lelkes híve, és számos alkalommal beszélt a sportban is elterjedt rasszizmusról.

Úgy tűnik, a szurkolók hamar elfelejtik a jó dolgokat, hiszen Rashford volt az is, aki több mint 20 millió euró értékben adakozott az Egyesült Királyság legnagyobb jótékonysági szervezetének, a FareShare-nek, ami az éhség és az élelmiszerpazarlás ellen küzd.

Borítókép: Marcus Rashford MTI/AP/Reuters pool/Kacper Pempel

További tartalmak