Musorujsag
Élő Eredmények

Pozitív Covid-teszt a portugál válogatottnál

Pozitív Covid-teszt a portugál válogatottnál

m4sport.hu/A Bola
A június 11-én kezdődő Európa-bajnokságon a magyar válogatottal egy csoportban küzdő címvédő portugál nemzeti csapatnál órákkal az első közös edzés előtt tudta meg a szövetségi kapitány, Fernando Santos, hogy egyik szélsőjének Goncalo Guedesnek pozitív lett a koronavírus tesztje.

A spanyol Valencia 24 éves támadóját a kellemetlen hírt követően azonnal karantén alá helyezték, így nem csatlakozhatott társaihoz, a válogatott első edzésén.

A felkészülés első szakaszát kénytelen kihagyni Guedes, ami nehéz pozícióba hozhatja a nagyon erős luzitán keretben. A portugál A Bola információi szerint a kötelező karantén lejárta után edzésbe állhat Santos vezetése alatt, amennyiben az izoláció utána mutatják ki szervezetében a vírus jelenlétét.

A portugálok június 10-én utaznak Budapestre, ahol a főhadiszállása lesz Ronaldóéknak, és 15-én a magyar válogatott ellen kezdik meg Eb-szereplésüket a Puskás Arénában.

Amennyiben a szélső kellő mennyiségű és megfelelő minőségű munkát végez az edzőtáborban, akkor csatlakozhat az utazókerethez, bár a lisszaboni újságnál úgy tudják, Fernando Santos a hír hallatán még nem döntötte el, hogy Guedes marad-e tagja a 26-os keretnek, a játékos sorsa az orvosok kezében van, akikkel folyamatosan konzultál a szövetségi kapitány.

Borítókép: Goncalo Guedes (EPA/Biel Alino)

További tartalmak