Musorujsag
Élő Eredmények

Nem mindenki örül Buffon visszatérésének a Parmához

Nem mindenki örül Buffon visszatérésének a Parmához

m4sport.hu
Éppen 20 éve hagyta el a csapatot, amelyet most visszavezetne az élvonalba.


Bár sokan meseszerűnek tartják, hogy Gianluigi Buffon visszatér korábbi csapatához a Parmához, nem mindenkinek tetszik ez a döntés. Miután szerdán aláírt, pénteken néhány pármai szurkoló felakasztott egy transzparenst, amelyen hangot adott haragjának a 2001-ben távozott kapus visszatérése miatt.

A 43 éves játékos 1995-ben 17 évesen mutatkozott be a Parmában, a 98/99-es szezonban olasz Kupát és UEFA Kupát nyert a csapattal. Majd 2001-ben 50 millió euróért – akkor a világ legdrágább kapusaként – a Juventushoz szerződött. “Zsoldosként távoztál, nem térhetsz vissza hősként. Tisztelned kell a mezt” – áll a szurkolók által kitett molinón, amit közösségi oldalukon is megosztottak.

“Vissza fogjuk hozni ezt a legendás klubot a megfelelő helyre. Buffon visszatérése ennek az ambíciónak az egyik első lépése. Elkötelezett, dolgozni akar, ez érzelmi döntés számára, de ez egy igazán különleges pillanat mindannyiunk számára” – próbálták menteni a helyzetet a pármai klubvezetők. Egy biztos, ha visszaverekszik magukat az első osztályba, ismét hős lehet Buffonból.

Buffon 19 évet játszott a Juventusban, egy évet a PSG-ben, de egyetlen nemzetközi klubsikerét a Parmával érte el, hiszen a torinóiakkal három BL-döntőt is játszhatott, de mindhármat elbukta.

További tartalmak