Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalosan is bejelentette a PSG Sergio Ramos érkezését

Hivatalosan is bejelentette a PSG Sergio Ramos érkezését

m4sport.hu
A szerdai malőr után csütörtökön már tényleg bejelentette a Paris Saint-Germain Sergio Ramos szerződtetését.

Mint arról korábban beszámoltunk, szerda este a PSG hivatalos honlapján megjelent egy közlemény, amely szerint Sergio Ramos a 4-es számú mezben szerepel majd a párizsi együttesben. Az információ azért volt furcsa, mert a klub hivatalosan még be sem jelentette a Real Madridot 16 év után elhagyó 35 éves védő érkezését. Néhány perccel később a tartalom már nem volt elérhető.

A PSG végül csütörtökön bejelentette, hogy a világ- és kétszeres Európa-bajnok védő kétéves szerződést írt alá a klubbal.

„Sergio egy komplett játékos, egyike a legjobb védőknek a labdarúgás történetében. Született versenyző, vezér és igazi profi” – fogalmazott a tulajdonos Nasszer al-Helaifi, aki a 35 esztendős védőt „napjaink egyik legnagyszerűbb játékosának” nevezte.

Sergio Ramos 2005 óta játszott a Real Madridban, és 2015 óta a csapat kapitánya volt. A királyi gárdával négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját, háromszor az európai Szuperkupát, ötször a spanyol bajnokságot, kétszer a spanyol Király Kupát, négyszer a spanyol Szuperkupát és ugyanennyiszer a klubvilágbajnokságot. Utolsó La Liga-idényében sokat kihagyott sérülés miatt, és bár állítólag közel álltak a szerződéshosszabbításhoz, végül nem tudtak megegyezni a felek, részben az új kontraktus időtartamában, részben a futballista fizetésében, így szabadon igazolható játékosként ingyen érkezett a PSG-hez.

A válogatottban eddig 180 alkalommal szerepelt, amivel spanyol csúcstartó, az idei Európa-bajnokságon résztvevő együttesben viszont nem kapott helyet.

„Ez egy nagy változás az életemben, egy új kihívás, és egy olyan nap, amit soha nem fogok elfelejteni” – idézte a PSG közleménye Ramost. Kifejtette, büszke rá, hogy egy ambiciózus projekt része lehet, és egy olyan csapat tagja, amelyben számos kiváló játékos futballozik.

További tartalmak