Musorujsag
Élő Eredmények
×

Botrány a Real Madridnál: Pérez elnök kiszivárgott hangfelvételen szapulja Raúlt és Casillast

Botrány a Real Madridnál: Pérez elnök kiszivárgott hangfelvételen szapulja Raúlt és Casillast

m4sport.hu
Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke a klub hivatalos honlapján jelentetett meg egy közleményt egy cikkre reagálva.

 

A szóban forgó anyag a spanyol El Confidencial oldalán jelent meg kedd délelőtt – a cikk feltár néhány bizalmas beszélgetést, amelyet Florentino Pérez folytatott le még 2006-ban, illetve 2008-ban, azt követően, hogy távozott a Real Madridi elnöki székéből. Pérez állításairól hanganyagok készültek.

A felvételeken az üzletember a klublegenda Iker Casillast, illetve barátnőjét, emellett Raúl González Blancót, a madridi alakulat ikonját kritizálta, emellett szót ejtett néhány „galaktikus” fizetéséről, de élesen kritizálta úgy általában a labdarúgókat is.

„Casillas olyan, mint egy kiskutya, akit kiviszel sétálni. Egy báb, olyan gyerekes. A barátnője, Sara Carbonero, benne kicsit sem bízom. Ismeritek az ilyen típusú nőket, csak a hírnév és a pénz érdekli őket. Ez a nő azt hiszi, hogy valami filmsztár.”

Pérez egy korábbi felvételen Casillas kapcsán arról is beszélt, hogy „alacsony, nem lát jól, mindig lehet tudni, hogy mikor van épp rosszban a barátnőjével, egy kisfiú… Emlékszel az el Clásicóra, amin a bajnoki címért játszottunk? Casillas pénteken késett az edzésről, azt mondta, azért, mert hogy a barátnőjével kellett beszélni. Micsoda vicc, ember!”

fotó: MTI/EPA/Chema Moya

Pérez szintén 2006-ban elárulta, hogy Beckham és Ronaldo 30 millió eurót, Zidane pedig 25 millió eurót keresett idényenként, ám Raúl mezét viszont nem veszik meg a szurkolók, nem tudják eladni vele a termékeket, és egyáltalán nem értékes játékos marketing szempontból.

„Zidane csodálatos srác, mint ahogy Beckham és Ronaldo is. Raúl viszont rossz. Ő és az ügynöke azt hitte, hogy ők jelentik a Real Madridot, az övéké a klub, minden értük van. Mindig csak a saját érdekeit nézte. Ő volt az egyik oka annak, hogy leköszöntem elnökként, az ő bűne volt. Mindent lerombolt Madridban, a játékosok hozzállását, de minden mást is. Szörnyű, hogy mennyire rossz ember. Ő miatta ment rosszul az alakulatnak.”

Pérez a társalgás közben hosszan kifejtette, hogy Casillas, valamint Raúl is egy csaló, az ő szemében mindkét legenda bukásnak számít.

„Casillas nem elég jó, hogy a klub kapusa legyen. Mit vársz, mit mondjak? Nem elég jó, és nem is lesz az. Nagy kudarcunk volt. A probléma az, hogy az emberek viszont imádják, szeretik, sokat beszélnek róla és védik. Ő az egyik legnagyobb csaló, a másik pedig Raúl.” 

Kikerült a beszélgetés, amelyben az elnök a labdarúgókat általánosságban kritizálta.

„A futballisták önzők. Semmit sem várhatsz el tőlük, rettenetes képem van róluk, tényleg, rettenetes. Sok mindent láttam már életem során, de a labdarúgókhoz hasonlót még sosem.”

Florentino Pérez most a Real Madrid hivatalos honlapján közleményt jelentetett meg, amiben reagált a cikkben feltárt hanganyagra.

„A közzétett idézetek egy részét képezik egy beszélgetésnek, amelyet José Antonio Abellán rögzített, aki egyébként sok éve próbálja már eladni a szalagokat, sikertelenül. Meglepőnek találom, hogy az El Confidencial az eltelt évek ellenére ma megjelentette őket. Ezek az idézetek egyébként kiragadott mondatok egy hosszú beszélgetésből, és teljesen más szövegkörnyezetből lettek kiemelve. Úgy gondolom, a beszélgetések azért jelentek meg ennyi idő után épp most, mert részt vettem a Szuperliga megalapításában. Az ügyvédeim kezébe adtam a folytatást, ők vizsgálják a további teendőket.”


A 74 éves Pérez 2006 februárjában, a „galaktikus” Real Madrid projekt bukása után úgy döntött, hogy lemond elnöki pozíciójáról, három évvel később, 2009 májusában azonban bejelentette, hogy ismét elindul az elnöki választásokon, amit meg is nyert.

A most kikerült hangfelvételek pikantériája, hogy Raúl jelenleg is a spanyol gigász alkalmazásában áll, ő irányítja a klub második csapatát, a Castillát.

Borítókép: EPA/Rodrigo Jimenez

További tartalmak