Musorujsag
Élő Eredmények
×

Nagy tapssal, öleléssel és mezzel fogadták Eriksent az Internél – videó

Nagy tapssal, öleléssel és mezzel fogadták Eriksent az Internél – videó

m4sport.hu/MTI
Visszatért kedden az Internazionale labdarúgócsapatához a dán válogatott Christian Eriksen, akinek a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság második játéknapján, június 12-én megállt a szíve mérkőzés közben.

 

A dán középpályás visszatéréséről az Inter videót is készített, a felvételeket most kirakta a közösségi oldalára. Christian Eriksent a vezetőség, a stáb tagjai, a csapattársak, valamint a többi alkalmazott is mosolyogva, ölelések közepette fogadta.

A 29 éves játékos a Finnország elleni csoportmérkőzés első félidejének végén összeesett a pályán, szívét defibrillátorral indították újra a helyszínen, majd 30 másodperccel később kinyitotta a szemét. Az életmentő beavatkozás után kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát. Hat napot töltött bent, szívritmusszabályozót kapott, majd hazatért Dániába. Azóta számos újabb orvosi vizsgálaton esett át, hogy kiderítsék szívmegállásának okát. Olaszországban további ellenőrzések várnak rá, és várhatóan legalább fél évig nem térhet vissza a futballpályára.

A szívmegállás okától és a kezelés jellegétől függően Olaszországban eltilthatják a játékától, de Angliában vagy Hollandiában folytathatja pályafutását, mert ott más szabályok vannak érvényben.

Borítókép: EPA/MATTEO BAZZI

További tartalmak