Musorujsag
Élő Eredmények
×

Túl az orvosin, már csak az aláírás választja el Lukakut a Chelsea-től

Túl az orvosin, már csak az aláírás választja el Lukakut a Chelsea-től

m4sport.hu
Brit sajtóhírek szerint már csak a szerződés aláírása választja el Romelu Lukakot attól, hogy ismét a Chelsea labdarúgója legyen.

 

A belga klasszis lehetséges visszatéréséről hetek óta cikkeznek a sportlapok – noha a BL-cimívédő Chelsea eleinte Erling Haalandot akarta elhozni a Borussia Dortmundtól, a németek ragaszkodtak csatárjukhoz, a londoniak így egy „régi ismerős” felé fordultak: Roman Abramovics azt a Romelu Lukakut tervezi szerződtetni, aki 2011 és 2014 között már volt a klub játékosa, ám nem tudta magát beverekedni a kezdőbe, így rendre kölcsönadták, s végül mindösszesen 15 tétmérkőzésen lépett pályára a Chelsea színeiben.

A 28 esztendős belga csatár azóta megjárta az Evertont és a Manchester Unitedet, majd 2019 nyarán az Interhez került, melynek színeiben zseniálisan teljesített, 95 találkozón 64 gólt szerzett, emellett kiosztott 16 gólpasszt is, parádés formájával pedig nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a milánói együttes megnyerte a Serie A 2020–2021-es szezonját.

Az Internél azonban hónapok óta áll a bál, a tulajdonosok jelentős megszorításokat terveznek, emiatt például májusban Antonio Conte egyszerűen elhagyta a csapatot – a tulajdonosok nem állnak meg itt, a költségcsökkentési tervükben szerepel továbbá az is, hogy eladják a keret legértékesebb játékosát, Lukakut. A Chelsea-nek ez kapóra jön, Thomas Tuchel alakulatának ugyanis szüksége lenne egy vérbeli gólzsákra, miután a tavaly szerződtetett Timo Werner gyenge első idényt produkált.

A brit sportsajtóban már tényként kezelik Lukaku érkezését, ezzel kapcsolatban a legfrissebb hír, hogy a belga a hírek szerint hétfőn már át is esett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, mindent rendben találtak nála, így már csak a szerződés aláírása, majd a transzfer bejelentése van hátra.

Simon Stone, a BBC munkatársa úgy tudja, hogy a vizsgálatokra eredetileg hétvégén került volna sor, ám ez némileg csúszott, az Internek ugyanis gyorsan találnia kellett valakit, akivel helyettesítheti a támadót 0 ha hinni lehet a pletykáknak, akkor ez Edin Dzeko, a Roma játékosa lesz. Stone értesülései szerint egyébként a Chelsea 115 millió eurót fizet majd Lukaku játékjogáért.

 

Borítókép: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

További tartalmak