Musorujsag
Élő Eredmények

Messi: A célom, hogy a PSG-vel megnyerjem a Bajnokok Ligáját

Messi: A célom, hogy a PSG-vel megnyerjem a Bajnokok Ligáját

m4sport.hu
Hivatalos sajtótájékoztató keretein belül is bemutatta Lionel Messit a PSG labdarúgócsapata szerda délelőtt. A Párizsba érkező argentin legenda a mögötte hagyott időszakról és a céljairól is beszélt.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Barcelonából távozni kényszerülő Lionel Messit kedden hivatalosan is bemutatta új csapata, a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő PSG. A 34 éves támadót szerdán egy sajtótájékoztató keretein belül kérdezhették a sajtó képviselői.

Messit a párizsiak által hőn áhított Bajnokok Ligája-győzelemről kérdezték, az argentin labdarúgó pedig eltökélten beszélt a BL-célokról.

„Azért jöttem, hogy segítsek a csapatnak, és a legjobb teljesítményemet fogom nyújtani. A célom, hogy a PSG-vel megnyerjem a Bajnokok Ligáját. Úgy gondolom, Párizsban van a legnagyobb esélyem, hogy újra BL-t nyerjek, de ez nem könnyű. Lehet nekünk a legjobb csapatunk a világon, akkor sem biztos, hogy a csúcsra jutunk a Bajnokok Ligájában: ez a futball.”

Messi továbbá megjegyezte, ha a Barcelonával találkoznának a Bajnokok Ligájában, akkor biztosan furcsán érezné magát „ellenfélként” a Camp Nouban, de jó lenne hazalátogatni. A hatszoros világbajnok legenda szót ejtett arról, a barátai is közrejátszottak abban, hogy Párizsba szerződött.

„Van jó pár barátom az öltözőben. Amikor meglátod ezt a csapatot, egyből azt gondolod, hogy te is szeretnél a tagja lenni. Persze, beszéltünk Neymarral is, mielőtt idejöttem, de az öltöző egésze befolyásolta a döntésemet. Amikor felvetődött a PSG mint opció, természetesen egyből megkerestem a barátaimat, akik itt futballoznak, illetve Mauricio Pochettinót is.”

A párizsiak új 30-asa beszélt arról is, hogy kell egy kis idő még ahhoz, hogy tétmérkőzésen PSG-mezben lássuk: fizikailag 100 százalékos állapotba szeretne kerülni, de amikor úgy érzi, hogy minden rendben, akkor készen áll, hogy újra pályára lépjen. Messi a szurkolókat sem felejtette el a sajtóeseményen.

„Hihetetlen volt a szurkolókat látni Párizs utcáin, akik miattam jöttek ki. Szeretnék nekik is köszönetet mondani azért, ahogy fogadtak” – zárta mondandóját.

Borítókép: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

További tartalmak