Musorujsag
Élő Eredmények

40 év után újra üzletelt egymással a Lazio és a Roma: klubot váltott a vb- és Eb-győztes támadó

40 év után újra üzletelt egymással a Lazio és a Roma: klubot váltott a vb- és Eb-győztes támadó

m4sport.hu
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő SS Lazio a hivatalos Twitter-oldalán jelentette be, hogy szerződtette Pedrót, aki a városi rivális AS Romától érkezik ingyen.

A Football Italia beszámolója szerint Pedro szerződése 2023 nyaárig volt érvényes a Románál, ám José Mourinho terveiben nem szerepelt a 34 éves labdarúgó, már a felkészülésen sem vett részt, így pénzügyi szempontokat figyelembe véve (évi 8 millió eurós fizetését már nem kell állnia a klubnak) ingyen adták át a játékjogát a Laziónak.

A világ- és Európa-bajnok spanyol támadó a Chelsea után a Laziónál is együtt dolgozhat az együttes vezetőedzői posztjára idén nyáron kinevezett Maurizio Sarrival.

Pedro már t is esett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, a Lazio Twitter-posztjából pedig az is kiderült, hogy a 9-es mezben szerepel majd az új csapatában.

A La Gazzetta dello Sport szerint legutóbb 1981-ben üzletelt egymással a két klub: 40 éve Carletto Perrone a Laziótól a Romához szerződött – azóta közvetlen játékosmozgás nem történt a két olasz alakulat között.

Borítókép: S.S.Lazio/Twitter

További tartalmak