Musorujsag
Élő Eredmények

Guardiola a játékosok oltakozását sürgeti

Guardiola a játékosok oltakozását sürgeti

m4sport.hu | Szerző: Kun Dániel
Josep Guardiola, a Premier League-ben szereplő Manchester City labdarúgócsapatának menedzsere elmondta véleményét a játékosok oltakozásával kapcsolatban a Sky Sportsnak.

A spanyol tréner sürgetné a játékosok oltakozását. Talán nem véletlen, mert a manchesteri kékeknél is voltak koronavírusos esetek az utóbbi időben. Ráadásul sajnos a frissen elrajtolt PL-idényben is több klub nélkülözni kényszerül játékosait, mert karanténban vannak. Az Everton futballistája, James Rodríguez is közéjük tartozik…

„A játékosoknak tudniuk kell, hogy a vakcina védelmet nyújt a családjuk és az egész társadalom számára is. Nem lehet senkit kényszeríteni, hogy beoltassa magát, ezért úgy gondolom, hogy az embereknek ismerniük kell az oltás előnyeit és hátrányait. De amikor az orvosok, a szakértők, a legnagyobb specialisták is azt mondják az orvosságról, hogy ha magunk mögött szeretnénk hagyni az utóbbi 2 vírus sújtotta esztendőt, akkor oltakozni kell, szerintem érdemes a sportolóknak is elgondolkozni az oltás felvételén.”

Az angol csapat egyébként nem kezdte jól az idényt. Előbb az angol szuperkupát – Community Shieldet – bukták el a Leicester City ellen 1-0 arányban, majd a bajnoki rajton szenvedtek 1-0-s vereséget Tottenhammel szemben.

Borítókép: EPA/ANDY RAIN

További tartalmak