Musorujsag
Élő Eredmények

Káosz Nizzában: pályára özönlő szurkolók, egymással és a drukkerekkel dulakodó játékosok, tomboló edző

Káosz Nizzában: pályára özönlő szurkolók, egymással és a drukkerekkel dulakodó játékosok, tomboló edző

m4sport.hu
Félbeszakították a Nice–Marseille francia bajnokit, miután feldühödött hazai szurkolók benyomultak a pályára, ahol aztán a két csapat játékosai, edzői és a biztonságiak egymással és a drukkerekkel dulakodtak.

Ritkán látható jeleneteknek lehettek szemtanúi a Nice–Marseille találkozó nézői.

Történt, hogy a vendégek támadója, Dimitri Payet a mérkőzés 75. percében, 1–0-s hazai vezetésnél egy bal oldali szöglethez készülődött. A nizzai keménymagnak viszont nem tetszhetett, mert (nem először a meccsen) ásványvizes palackokkal dobálta meg a játékost, aki előbb elterült a gyepen, majd felpattanva „viszonozta a tüzet”, visszahajított pár flaskát a lelátóra.

Több se kellett a szurkolóknak: többen a pálya szélén, az alapvonali reklámtáblánál teremtek, és bár a hazai csapatkapitány, Dante próbálta visszaterelni őket a helyükre, heves gesztusokkal kérték számon Payet, majd elszabadultak az indulatok, és a pályára özönlöttek.

Közben megérkeztek a helyszínre a két csapat játékosai és a stábtagok, valamint a biztonságiak is, akiknek nem volt könnyű dolguk, hiszen mindenki egymásnak esett.

A tömegjelenetben feltűnt a marseille-iek vezetőedzője, Jorge Sampaoli is, az argentin mesterben alaposan felment a pumpa, Jean-Clair Todibóval ment volna ölre, csak azért nem sikerült neki, mert négyen fogták le.

Végül a biztonságiaknak sikerült a csapatokat az öltözőbe, a drukkereket pedig a nézőtérre visszaterelni, a játékvezető pedig felfüggesztette a mérkőzést.

Borítókép: EPA/SEBASTIEN NOGIER

További tartalmak