Musorujsag
Élő Eredmények

A PSG sportigazgatója tiszta vizet öntött a pohárba Mbappéval kapcsolatban

A PSG sportigazgatója tiszta vizet öntött a pohárba Mbappéval kapcsolatban

m4sport.hu | Szerző: Kun Dániel
Az utóbbi hetekben, napokban rengeteg találgatást lehetett olvasni Kylian Mbappé jövőjével kapcsolatban, ám most Leonardo, a francia Paris Saint-Germain sportigazgatója tiszta vizet öntött a pohárba. A sportvezető a L'Équipe, az RMC és a Le Parisien újságíróinak kérdéseire válaszolt.

A párizsi klub sportigazgatója részletesen válaszolt a szupersztár jövőjével kapcsolatos kérdésekre, annak ellenére, hogy azt mondta, nem árulhat el sokat. „Kevés hivatalos információval szolgálhatok az üggyel kapcsolatban, de a célunk az volt, hogy megtartsuk Kyliant, meghosszabbítsuk a szerződését és továbbra is ezen dolgozunk. Két komoly ajánlatot tettünk le elé: egy olyat, amit a keretünk legjobb játékosainak ajánlunk és egy még annál is jobbat, utóbbit a napokban. Be szerettük volna bizonyítani, hogy fontos láncszem a csapatban, a projektünk központi eleme, de nem áll felette” – idézi a Get French Football News Leonardo szavait.

A legfrissebb sajtóhírek szerint a Real Madrid labdarúgócsapata már ajánlatot tett Mbappé játékjogáért. Leonardo ezt megerősítette, majd hozzátette, elutasították az ajánlatot, ám az ajtó nyitva áll a francia támadó előtt, ha távozni szeretne. „Igen, elutasítottuk az ajánlatukat, de nem tartunk vissza senkit. Ha valaki elvágyódik és az érte kínált ajánlat megfelel, akkor átgondoljuk. Azonban létrehoztunk egy álomcsapatot idén nyáron és senkinek sem hagyjuk, hogy tönkretegye. Az ajánlatban álló összeg nagyon távol áll attól, amennyit Kylian jelenleg ér. Egyébként pedig a pénz egy részét a Monacónak fizetnénk, így az átigazolási összeg nem elfogadható.”

Ami a spanyol gigász megkeresését illeti: „Úgy tűnik, a madridiak stratégiája az, hogy nemleges választ kapjanak tőlünk és ezzel megmutassák, hogy ők mindent megtettek. Aztán pedig várnak egy évet és ingyen megszerzik. Az elmúlt két évben a Real Madrid ezt a stratégiát követte. Ez nem korrekt, sőt illegális. Számunkra elfogadhatatlan. A módszerük bizonyítéka: ajánlatot a szerződés lejárta előtt csupán 1 évvel tettek, és azt is csak hét nappal az átigazolási időszak végét megelőzően.”

Az újságírók egyike konkrétan megkérdezte, 160 millió euró szerepelt-e a blancók ajánlatában. „Nem erősíthetem meg, de akörül volt. Kevesebb volt, mint amit mi fizettünk érte. De mindenek felett nem tetszik nekünk, ahogy a Real Madrid az ügyet kezeli.”

A játékos távozási szándékát már korábban jelezte, számoltak be róla különböző sajtóorgánumok. Maga a játékos ezt nem erősítette meg, Leonardo ezt is megtette. „Kylian Mbappé távozni szeretne, ez világos. Ha a Real Madrid ajánlatot tesz, az is rendben van. De az, hogy egy héttel az átigazolási piac zárása előtt megváltoztassuk a terveinket, nem lehetséges. Ha távozni szeretne, nem tartjuk vissza, de a mi feltételeinkkel.”

„Sokat beszéltem Kyliannal és mindig ugyanazt mondta. Megígérte, ingyen nem hagyja el a klubot”

„Nem szerettük volna eladni. Soha. Azt rebesgették, hogy én el szeretném őt adni, Nasszer (a klub elnöke – a szerk.) nem. Igazából ugyanazt gondoltuk. Egy véleményen vagyunk. Védjük a klubot. A célunk az volt, hogy meghosszabbítsuk a szerződését és megtartsuk őt. De ha egy játékos menni szeretne, akkor a feltételeinkkel távozhat. Nem csak Mbappé, bárki.

Ami a továbbiakat illeti, nem folytatják a tárgyalásokat a spanyol rekordbajnokkal. „Nem tervezünk újra kapcsolatba lépni a Real Madriddal. A határidő augusztus 31-e éjfél. Addig tart a transzferidőszak. Számunkra egyértelmű a cél: megtartani Mbappét és hosszabbítani vele. Nem engedhetjük meg senkinek, hogy kevesebbért távozzon, mint amennyit mi fizettünk érte. Mikor még a Monacónak is tartozunk.”

Hogy van-e B-terv, ha Mbappé mégis távozik? „Nincsenek már átigazolási terveink a nyárra. Van még egy év a szerződéséből. Nem gondolkoztunk B-terven. Pozitív légkört teremtettünk a csapaton belül, és ezt nem változtathatja meg senki sem.”

Borítókép: EPA/Christophe Petit Tesson

További tartalmak