Musorujsag
Élő Eredmények

Újabb lipcsei kulcsjátékost igazolt a Bayern München - hivatalos

Újabb lipcsei kulcsjátékost igazolt a Bayern München - hivatalos

m4sport.hu | Szerző: Kun Dániel
Marcel Sabitzer, az RB Leipzig 27 éves osztrák középpályása a Bayern München csapatába igazolt - jelentette be a bajor klub hétfő délután.

Az osztrák válogatott játékos 2025 nyaráig kötelezte el magát a bajor gárdánál, információk szerint 16 millió eurót fizettek érte. Az irányító középpályás a 18-as mezszámban szerepel majd.

Új csapatánál együtt dolgozhat korábbi mesterével, Julian Nagelsmannal, illetve Dayot Upamecano után a második játékos, akit az RB Leipzigből igazolt a Bayern ezen a nyáron.


Oliver Kahn, a Bayern München vezérigazgatója így nyilatkozott: „Marcel Sabitzerben minden olyan képesség megvan, amivel egy Bayern München játékosnak rendelkeznie kell. Ezen kívül nem kell beilleszkednie, mert már ismeri a trénerünk, Julian Nagelsmann filozófiáját” olvasható a német rekordbajnok weboldalán.

A sportigazgató, Hasan Salihamidzic is elégedetten beszélt az átigazolásról: „Boldogok vagyunk, hogy sikerült Marcel Sabitzert szerződtetnünk. Marcel nagyon jó játékos, nagyszerű mentalitással, aki rendkívül ambíciózus és a Leipzig csapatkapitányaként a pályán és azon kívül is bizonyította rátermettségét. A vezetőedzőnk már jól ismeri.”

A játékos a következőképp értékelt: „Nagyon szerencsés vagyok, hogy a Bayern Münchenben játszhatom majd. Már gyerekként a Bayern-mez volt a legnagyobb büszkeségem, minden karácsonyra újat kaptam. Minden tőlem telhetőt megteszek a klub sikerességéért. Annyi mérkőzést szeretnék nyerni, amennyit csak lehetséges és természetesen minél többet címet elhódítani.”


Sabitzer az osztrák Admira Wackerben kezdte pályafutását. Onnan előbb a Rapid Wienhez, majd 2014 nyarán a Red Bull szponzorálta Leipzighoz igazolt. Egy szezont lehúzott kölcsönben a „kisebbik” csapatnál, a Salzburgnál, hogy utána alapemberré váljon a német első osztályba feljutó gárdában. 145 Bundesliga-mérkőzésen lépett eddig pályára, ezeken a találkozókon 32 gólt és 27 gólpasszt jegyzett. A Bajnokok Ligájában 21 fellépésen 4 gólt szerzett és 7 gólpasszt osztott ki.

Az osztrák nemzeti tizenegyben is meghatározó szerepet tölt be Sabitzer. 54 alkalommal ölthette magára a címeres mezt. Az idei nyáron részt vett Ausztriával a 2020-as Európa-bajnokságon. A nyolcaddöntőben a későbbi győztes Olaszország ellen búcsúztak, hosszabbításban maradtak alul.

Borítókép: fcbayern.com

További tartalmak