Musorujsag
Élő Eredmények

Az UEFA újra enged vendégszurkolókat az európai kupameccsekre

Az UEFA újra enged vendégszurkolókat az európai kupameccsekre

mti
Az Európai Labdarúgó Szövetség a jövő héttől ismét engedélyezi a vendégszurkolók jelenlétét a stadionokban a Bajnokok Ligája, az Európa-liga és a Konferencia-liga csoportmérkőzésein.

Az UEFA hétfői tájékoztatása szerint a vendégdrukkerek számára az adott stadion kapacitásának öt százalékát kell fenntartani, ám továbbra is az adott ország óvintézkedései és korlátozásai vonatkoznak rájuk a koronavírus-járvány miatt.

A Ferencváros jövő csütörtökön a Bayer Leverkusen otthonában kezdi meg az Európa-liga csoportkörét, a mostani döntés értelmében az UEFA részéről nincs akadálya, hogy a Fradi-drukkerek elkísérjék a csapatot.

A vendégcsapatok szurkolói a világjárvány kezdete óta nem biztathatták kedvenceiket az európai kupamérkőzések helyszínén, és a Bajnokok Ligája, illetve az Európa-liga idei döntőjén is csak korlátozott számban lehettek jelen.

Az UEFA hozzátette, hogy a továbbiakban nem követeli meg a beoltott vagy a koronavírusos megbetegedésből felépült játékosok tesztelését az európai kupameccsek előtt.

Borítókép: Ferencváros (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak