Musorujsag
Élő Eredmények

Az andorrai kapitány az Eb-n mutatott játékra számít a magyaroktól

Az andorrai kapitány az Eb-n mutatott játékra számít a magyaroktól

mti
Koldo Álvarez andorrai szövetségi kapitány arra számít, hogy a magyar válogatott hasonló szellemben fog játszani a szerda esti budapesti világbajnoki selejtezőn, mint amellyel látványosan fel tudta venni a kesztyűt az Európa-bajnokságon.

A hónap elején 51. születésnapját ünneplő szakember a kedden a Puskás Arénában megtartott sajtótájékoztatón elmondta, sérültjei ugyan nincsenek, de több játékosa is izomfájdalomra panaszkodott.

Mivel a vasárnapi Anglia elleni idegenbeli selejtezőn négy játékosa – Christian García, Chus Rubio, a 2017-ben a magyar válogatott ellen győztes gólt fejelő Marc Rebés, valamint a San Marino ellen 2–0-ra megnyert meccsen duplázó hátvéd, Marc Vales – is begyűjtötte a második sárga lapját, így ők nem szerepelhetnek. Koldo Álvarez szerint bár ők hiányozni fognak, de úgy gondolja, akik a helyükre lépnek, most bebizonyíthatják, hogy esetleg eddig ő tévedett a csapat összeállításnál.

A San Marino elleni győztes vb-selejtezőn a csapatkapitányi karszalagot viselő, majd az angolok ellen hiányzó középpályás, Marc Puyol azt mondta, a magyarok ellen négy évvel ezelőtt 1-0-ra megnyert mérkőzés már csak egy szép emléket és plusz motivációt jelent a számukra, de különösebb hatása nincs a szerdai mérkőzés kimenetelére. „Most kevesebb esélyünk van, mint akkor, de ezt ki kell tudnunk használni” – fogalmazott, majd elismerte, hogy számukra is nagy megterhelés, hogy egy hét alatt három vb-selejtezőt kell lejátszaniuk, de azt ígérte, hogy igyekeznek megfelelni a követelményeknek.

A Puskás Arénában 20:45 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti, a játékvezető a szlovén Rade Obrenovic lesz.

Borítókép: Koldo Alvarez (Fotó: EPA/Neil Hall)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Szalai játszhat Andorra ellen
Az Albánia elleni világbajnoki selejtezőt pozitív koronavírusteszt miatt kihagyni kénytelen Szalai Ádám is pályára léphet szerdán, az Andorra elleni mérkőzésen – közölte a Magyar Labdarúgó Szövetség.
Magyar futball
Indulhat a számolgatás – így juthat ki a magyar válogatott a világbajnokságra
Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott vasárnap este 1–0-ra kikapott Albániától a 2022-es világbajnoki selejtezősorozat I-csoportjában, így nehéz helyzetbe került a katari tornára való kijutásért vívott harcban. Marco Rossi csapatának a helyzete azért nem reménytelen, a pótselejtezőn való részvételhez vezet egy másik út is. Indulhat a számolgatás…
Magyar futball
Szoboszlai pályára léphet Andorra ellen
Egyelőre sok a kérdőjel a magyar labdarúgó-válogatott összeállítását illetően az Andorra elleni mérkőzés előtt, de Szoboszlai maradhat.
Magyar futball
Ez az álom még nem ért véget Marco Rossi szerint
Az 1-0-s vereséget követően Marco Rossi szövetségi kapitány értékelte a magyar labdarúgó-válogatott teljesítményét, és leszögezte, hogy van még lehetőségük a pótselejtezőre, sőt a Nemzetek Ligája rájátszásában is van esélyünk kijutni a világbajnokságra.
Magyar futball