Musorujsag
Élő Eredmények
×

Odegaard: Haaland teljesen őrült teljesítményt nyújt

Odegaard: Haaland teljesen őrült teljesítményt nyújt

m4sport.hu
Még a jelenkor legnagyobb futballsztárjai sem kezdtek olyan eredményesen a válogatottjukban, mint a norvég Erling Haaland.

Norvégia kedden 5-1-re múlta felül Gibraltárt világbajnoki selejtezőn. A norvégoknál Erling Haaland három találatot szerzett, ami azt jelenti első 15 válogatott meccsén már 12 gólnál tart.
Ez a jelenkor legnagyobb klasszisaihoz képest is kiemelkedő teljesítmény, hiszen Lionel Messinek és Cristiano Ronaldónak 36, illetve 34 válogatott meccs kellett az első 12 gólhoz. De Wayne Rooneynak is 36 meccsre volt ehhez szüksége, míg Neymarnak csak hét mérkőzéssel kellett több, mint a norvégnak.

“A számok magukért beszélnek. Ott van a legnagyobbak között, teljesen őrült teljesítményt nyújt. Szerencsések vagyunk, hogy nálunk játszik, és ezek csak a gólok, de emellett is rengeteget tesz a csapatért” – mondta róla Martin Odegaard, az Arsenal klasszisa.

Érthetően Stale Solbakken, a válogatott szövetségi kapitánya is dicsérte játékosát. “Történelmi dolgokra lehet még képes. De ennél is jobban örülök annak a felelősségnek, amit a csapatban vállal Norvégiáért. Még úgy is, hogy nem biztos, hogy olyan kaliberű játékosokkal játszik együtt, mint klubjában, a Dortmundban. Erling a legdurvább, amit a norvég futballban láttunk. Semmi sem utal arra, hogy nem fog minden rekordot megdönteni Norvégiában” – mondta a szakember.

Véleménye szerint 3-4 éven belül ő lesz minden idők legeredményesebb norvég játékosa a válogatottban. (A rekordot Jürgen Juve tartja, aki 1928 és 37 között 45 meccsen 33-szor volt eredményes.) Az előző játékos, aki tíz gólt ért el Norvégia színeiben rövidebb idő alatt mint Haaland, Odd Wang Sorensen volt, még 73 évvel ezelőtt.

Haaland ennek ellenére nem volt elégedett. “Nem szerzek elég gólt, én személy szerint úgy gondolom, hogy több gólt kellett volna szereznem, mint ahány meccset játszottam – mondja saját teljesítményéről, miközben az elmúlt három vb-selejtezőn öt gólt szerzett.

“Erling lőhetett volna még több gólt, így ma nem vagyok teljesen elégedett vele – monda nagy derültséget keltve Odegaard a Gibraltár elleni találkozó utáni sajtótájékoztatón.

Borítókép: Erling Braut Haaland gólöröme a Gibraltár elleni meccsen. EPA/LISE ASERUD NORWAY OUT

További tartalmak