Musorujsag
Élő Eredmények
×

Svájcban is lehetnek vendégszurkolók a Young Boys-Manchester United BL-meccsen

Svájcban is lehetnek vendégszurkolók a Young Boys-Manchester United BL-meccsen

MTI | Kun Dániel
Az Európai Labdarúgó Szövetség jövő héttől ismét engedélyezte a vendégszurkolók jelenlétét a stadionokban a Bajnokok Ligája, az Európa-liga és a Konferencia-liga csoportmérkőzésein.

Az európai szövetség (UEFA) hétfőn engedélyezte ugyan, hogy ismét legyenek vendégszurkolók a stadionokban a nemzetközi kupameccseken, az MU berni ellenfele azonban először nem járult hozzá ehhez. Svájcban ugyanis csak a helyi vagy az EU-s koronavírus elleni védettségi igazolványt fogadják el.

A Young Boys később felülvizsgálta döntését, és az MU-drukkerektől kivételesen elfogadja a brit védettségit is. Az angol klub máris közölte, hogy 1800 jegy áll szurkolóinak a rendelkezésére, akiknek közvetlenül a meccs előtt – a stadion mellett – negatív gyorstesztet kell produkálniuk a belépéshez.

Az UEFA hétfői tájékoztatása szerint a vendégdrukkerek számára az adott stadion kapacitásának öt százalékát kell fenntartani, ám továbbra is az adott ország óvintézkedései és korlátozásai vonatkoznak rájuk a koronavírus-járvány miatt.

A vendégcsapatok szurkolói a világjárvány kezdete óta nem biztathatták kedvenceiket az európai kupamérkőzések helyszínén, és a Bajnokok Ligája, illetve az Európa-liga idei döntőjén is csak korlátozott számban lehettek jelen.

Az UEFA hozzátette, hogy a továbbiakban nem követeli meg a beoltott vagy a koronavírusos megbetegedésből felépült játékosok tesztelését az európai kupameccsek előtt.

Borítókép: EPA/TIM KEETON

További tartalmak