Musorujsag
Élő Eredmények
×

Brutális aláírási bónuszt és fizetést kaphat Mbappé a Realtól

Brutális aláírási bónuszt és fizetést kaphat Mbappé a Realtól

m4sport.hu | Dezső Márkó
Az ABC című spanyol lap szerint a Real Madrid labdarúgócsapata úgy számol, 60-80 millió euró közötti aláírási bónusszal és évi nettó 30 milliós eurós fizetéssel tudja a spanyol fővárosba csábítani Kylian Mbappét, aki azonban így is feleannyiba fájna a királyiaknak, mint most nyáron került volna.

A nyári átigazolási szezon utolsó napjának utolsó órájában semmi sem változott az előtte eltelt időszakhoz képest, ugyanis a PSG-nek nem állt szándékában megválni a fiatal francia világbajnoktól, a Real 180, majd 200 millió eurós ajánlata sem érdekelte. Kylian Mbappé így aztán nem lett a Real Madrid futballistája… de ami késik, nem múlik.

„Számukra egyértelmű volt, hogy nem engedik el Mbappét. Ajánlatot tettünk, de nem fogadták el. Az ügy nem volt élet-halál kérdése, egyetlen pillanatig sem uralkodott feszültség. Meglátjuk, mi történik a következő hónapokban” – számolt be a madridi klub vezetősége a sikertelen transzferről.

A királyiak úgy vélik, minden tőlük telhetőt megtettek az ügy érdekében, a párizsi klubvezetés azonban nem volt partner az üzletben.

„Botrány, hogy a PSG nem volt hajnaldó tárgyalni. Bármelyik klub, amelyik megkapja a 160 milliós első ajánlatot, egy percen belül leült volna a tárgyalóasztalhoz. A PSG és a Manchester City viszont nagyon más szabályok mentén játszik, mint a többi európai klub.”

A támadó 2022 nyarán szabadon igazolhatóvá válik, így a spanyol klub optimistán tekint előre és már készíti a tervet megszerzésére. Ez nem lesz könnyű, de Real úgy számol, januárra készen áll majd minden.

Hiába a katari tulajdonosok minden erőfeszítése, Mbappé a PSG újabb és újabb szerződésajánlatait a nyáron rendre elutasította. Pedig a legutóbbi egészen elképesztő volt:

a francia csapat nem átallott volna öt szezonon keresztül évi bruttó 80 millió eurót fizetni a játékosának, ám Mbappét ez sem késztette hosszabbításra.

A PSG ennek ellenére nem adja fel, a hírek szerint a következő hetekben is erőfeszítéséket tesz majd, hogy egyik legnagyobb sztárját maradásra bírja. Célja, hogy Mbappé főszerepben érezhesse magát a klubnál, ami Neymar és Messi mellett nem feltétlen a legegyszerűbb feladat.

Amennyiben a 22 éves világbajnok a téli átigazolási szezon kezdetéig nem hosszabbít a franciákkal, úgy 2022 januárjában már megegyezhet a Real Madriddal. Spanyol sajtóértesülések szerint a királyi gárda egy hatéves szerződést kínálna Mbappénak, évi 30 millió eurós nettó fizetéssel, ennek értelmében 2028-ig maradhatna Madridban.

A klub tisztában van vele, hogy egy ekkora sztárt, aki ráadásul ilyen fiatal is, nem lehet ingyen megszerezni, ezért úgy számol, a téli átigazolási szezonban 60-80 millió euró közötti aláírási pénzt kell kicsengetnie a játékosnak, édesapjának és a Mbappét képviselő menedzsernek, hogy az üzlet megvalósuljon, és a támadó jövő nyáron csatlakozhasson a csapathoz. Amennyiben ez összejön, a királyi gárda körülbelül feleannyiért szerzi meg, mint amennyibe került volna ezen nyáron.

A Realnak így ráadásul elegendő pénze maradna arra, hogy megszerezze a Borussia Dortmund norvég játékosát, Erling Haalandot, ugyanis szerepel egy záradék a szerződésében, mely szerint 2022 nyarától 75 millió euróért eligazolhat.

Mindezek tükrében tehát abszolút elképzelhető, hogy korunk két legtöbbre tartott fiatal gólvágója „mindössze” 150 millió euró körüli összegért jövő nyáron a Real Madrid futballistája lehet.

Borítókép: EPA/YOAN VALAT

További tartalmak