Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ceferin nem bánná, ha a Barca, Juve, Real hármas nem indulna Bajnokok Ligájában

Ceferin nem bánná, ha a Barca, Juve, Real hármas nem indulna Bajnokok Ligájában

m4sport.hu | Dezső Márkó
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke, Aleksander Ceferin egy konferencián beszélt a három európai topklubról, és hangsúlyozta, hogy a Bajnokok Ligájából való távozásuk nem okozna gondot az UEFA számára. Hozzátette, nem érti az elképzelésüket a BL-ben és a Szuperligában való párhuzamos szereplésről – számolt be a Der Spiegel.

„Nem izgatna, ha nem indulnának” – jelentette ki a szlovén sportvezető a német lapnak a három renitens csapatról, a Szuperliga tervét továbbra is dédelgető Barcelonáról, Juventusról és a Real Madridról.

„Ezen csapatoknak egész egyszerűen alkalmatlan vezetői vannak. A három fickó (Joan Laporta, Andrea Agnelli és Florentino Pérez – a szerk.) megpróbálták megölni a futballt” – véli Ceferin, aki a királyiak elnökét, Pérezt külön kiemelve illette kritikával.

„Az UEFA-t kritizálja és azt mondja, hogy klubja csak a Szuperligával élhet túl, erre fel megpróbálja leigazolni a PSG-től Kylian Mbappét 180 millió euróért.”

Ceferin azt is elárulta, korábban megfenyegették a Szuperliga tanácsadójával folytatott telefonbeszélgetése során, aki azt javasolta, hogy az UEFA vegye át az új sorozat szervezését. Amint az elnök ez elutasította, állítólag azt a választ kapta, hogy az érintett klubok sok pénzzel és nagy befolyással rendelkeznek, és be fogják őt perelni, ha nem működik együtt.

A konferencián a pénzügyi fair play szabályairól is szót ejtett, és reformok bevezetését javasolta. Ezek szerint az egyesületeknek olyan kötelező befizetéseket írnának elő, melyek meghaladják a szövetség kiadásait, az így keletkezett bevételt pedig szétosztanák a többi klub között.

„A jövőben inkább versenyképes egyensúlyról, mintsem fair play-ről beszélnénk” – magyarázta.

Ceferin csütörtökön a kétévenkénti világbajnoksággal kapcsolatban sem rejtette véka alá véleményét, mi több, a vb esetleges bojkottjáról beszélt.

Borítókép: epa06984887 UEFA president Aleksander Ceferin speaks during the UEFA Champions League 2018-19 Group Stage draw in Monaco, 30 August 2018. EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

További tartalmak