Musorujsag
Élő Eredmények
×

Miért játszik Benzema két és fél éve bekötött kézzel?

Miért játszik Benzema két és fél éve bekötött kézzel?

m4sport.hu | Kun Dániel
Karim Benzema, a Real Madrid csatára két és fél éve minden mérkőzésen bekötött jobb kézzel lép pályára. Számos találgatás látott azóta napvilágot a kötéssel kapcsolatban, utánanéztünk a talánynak.

Benzema jobb kézfeje 2019 januárjában a Real Betis elleni mérkőzésen sérült meg, miután ütközött a sevillaiak védőjével, a Barca-nevelés Marc Bartrával és rendellenes állásban maradt a kisujja. Mivel egy műtét több hétre is az oldalvonal mellé kényszerítette volna, a francia csatár a szezon végi operáció mellett döntött – számolt be róla a spanyol Marca.

MTI/EPA-EFE/Juanjo Martin

Az operáció sikeres volt, a 33 éves támadó azonban siettette rehabilitációját, már a szezonrajton játékra alkalmas állapotban szeretett volna lenni. A korai visszatérés után újabb ütés érte a jobb kezét, így elővigyázatosságból azóta kötést hord az említett testrészen, mivel nem műttette meg újra a kezét, pedig az indokolt lenne.

A Real kilencese ettől függetlenül nem hagyja, hogy sérülése befolyással legyen a teljesítményére, igazából bombaformában játszik. Az elmúlt három idényben – a sérülését követően – 30, 27, illetve 34 gólt szerzett. A mostani szezonban kétszer talált az ellenfelek hálójába, valamint három gólpasszt adott társainak a három La Liga-mérkőzésen.

Benzema tehát nem kapkodja el az újabb kézműtétet, amely egyszer és mindenkorra rendbe hozhatná eldeformálódott kisujját. Ha babonából nem műtteti meg, akkor erre valószínűleg csak a karrierje végeztével kerül sor.

A francia válogatottba visszatérő középcsatár tovább öregbíti a kötéssel játszó Real Madrid-játékosok névsorát: korábban José Antonio Camacho és Chendo is kötéssel lépett pályára a királyiaknál.

Borítókép: EPA/Vadim Ghirda

További tartalmak