Musorujsag
Élő Eredmények

Szoboszlai Dominik lett augusztus legjobb fiatalja a Bundesligában

Szoboszlai Dominik lett augusztus legjobb fiatalja a Bundesligában

m4sport.hu
Szoboszlai Dominik nyerte a legjobb 23 éven aluli játékosnak járó Rookie of the Month-díjat a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban.

Az RB Leipzig középpályása mellett a szintén lipcsei Mohamed Simakan és a leverkuseni Mitchel Bakker került a legjobb három közé, akik között szavazás döntött. A díj hivatalos weboldala nem írja a szavazatok eloszlását, mindenesetre a szurkolók voksai 40%-ot, a csapatoké és a szakértőké 30-30%-ot nyomtak a latban.

A magyar válogatott játékos hosszú sérülés után az első fordulóban még csak csereként lépett pályára, a második és a harmadik körben viszont kezdett a lipcsei csapatban.

A Stuttgart ellen két pazar góllal duplázott, és őt választották a második forduló legjobbjának a Bundesliga honlapján, amely megemlíti, hogy a góljai mellett 12 kapura lövésből vállalt részt, ötöt ő maga hajtott végre, hetet pedig előkészített, emellett 78%-os volt a passzpontossága.

A Rookie of the Month-díjat az a (szezon kezdete előtt) 23 éven aluli labdarúgó kaphatja, aki a jelenlegi idényt megelőzően nem lépett pályára kezdőként a Bundesligában, illetve korábban nem játszott többet a német élvonalban, mint 450 perc.

Borítókép: EPA/FILIP SINGER

További tartalmak