Musorujsag
Élő Eredmények
 

Julian Nagelsmann: A Barca-játékosok eddig Messi árnyékában maradtak

Julian Nagelsmann: A Barca-játékosok eddig Messi árnyékában maradtak

m4sport.hu | Szerző: Szepes Viktor
Manuel Neuer szerint nem szabad a két évvel ezelőtti kiütéses sikerre támaszkodniuk, míg Sergio Busquets csapattársát, Memphis Depayt méltatta.

Valódi ínyenccel indul a 2021/2022-es labdarúgó Bajnokok Ligája az M4 Sporton: kedd este az ötszörös győztes Barcelona fogadja a legutóbb 2020-ban, összesen hatszor diadalmaskodó Bayern Münchent. A két együttes vezetőedzője, Julian Nagelsmann és Ronald Koeman, illetve csapatkapitánya, Manuel Neuer és Sergio Busquets vett részt a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón, amelynek két slágertémája természetesen Lionel Messi távozása, illetve a felek legutóbbi, 8–2-es bajor-sikerrel végződő találkozója volt.

„Boldog emlékként él bennünk az a találkozó, de a csapatok azóta komoly változáson mentek keresztül, nem gondolhatjuk, hogy most minden rendben lesz, csak mert legutóbb 8–2-re győztünk” – utalt vissza a két évvel ezelőtti negyeddöntőre Manuel Neuer, a Bayern München csapatkapitánya. „Az a meccs olyan volt nekünk, mint egy döntő, ezúttal viszont a csoportkörben találkozunk” – tette hozzá.

„A Barca kiszámíthatatlanabb Messi nélkül, a felelősség jobban szétoszlik. Messi ugyan távozott, de nagyon tehetséges fiataljai vannak a Barcelonának, mint például Frenkie De Jong vagy Pedri” – vallotta a német válogatott kapus, aki szerint semmivel sem gyengébb ez a Barcelona, mint a korábbi.

Nem meglepő módon a Bayern München mestere, Julian Nagelsmann is De Jongot és Pedrit emelte ki az ellenfél keretéből: „Messi egyedisége és improvizációs képessége hiányozni fog a Barcának, de vannak olyan játékosai a csapatnak, akik eddig az ő árnyékában játszottak és nem tudtak kiteljesedni” – mondta a 34. esztendős vezetőedző, aki frappánsan zárta a sajtótájékoztatót: „Nagyszerű mérkőzés lesz egy nagyszerű város nagyszerű stadionjában.”

Ami a Barcelonát illeti, Sergio Busquets szerint a keret átalakulása miatt időre van szüksége a katalán csapatnak.

„Hatalmas sokk volt Messi távozása, nehéz volt megemésztenünk. Kemény időszak volt, de tovább kell lépnünk. Nehéz dolgunk lesz a Bayern ellen, de eltökéltek és éhesek vagyunk, létfontosságú, hogy győzelemmel kezdjük a sorozatot – hangsúlyozta Busquets, aki napra pontosan 13 évvel ezelőtt debütált a Barcelona felnőttcsapatában. Neuerékkel ellentétben viszont ő nem De Jongot vagy Pedrit, hanem a nyáron érkező Memphis Depayt emelte ki: „Nemcsak gólokkal és gólpasszokkal, de a mindennapi edzésmunkájával is kiemelkedik. Nyitott és folyamatosan fejlődni akar, az ilyen játékosokat mindig szívesen látjuk Barcelonában.”

Busquets a szurkolók fontosságáról is szót ejtett, akik közel két év, 2019. november 27-e után térhetnek vissza BL-meccsen a Camp Nou lelátóira, igaz korlátozott létszámban, hiszen mindössze 31 213 nézőt engednek be a találkozóra.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

FC Barcelona (@fcbarcelona) által megosztott bejegyzés

Ronald Koeman az ellenfelet és fiatal játékosait is hosszan dicsérte: „Az a fajta edző vagyok, aki bízik a fiatalokban, ők jelentik a klub jövőjét. Nem könnyű a helyzetünk, de folyamatosan javulunk, kész vagyunk rá, hogy egy remek csapat, a Bayern München orra alá is borsot törjünk. Mindenképp versenyben kell lennünk a Bajnokok Ligája trófeájáért, így az első mérkőzésen is győzni szeretnénk.”

A Barcelona–Bayern München Bajnokok Ligája-csoportmeccset kedden 21 órától rendezik, a találkozót az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Borítókép: EPA/Cathrin Mueller

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Braithwaite évének vége
Térdsérülés miatt legalább három hónapra elveszítette Martin Braithwaite-et az FC Barcelona labdarúgócsapata.
Bajnokok Ligája