Musorujsag
Élő Eredmények

Magyar főszereplőkkel és csúcsmeccsekkel rajtol az európai kupaősz az M4 Sporton

m4sport.hu | Szerző: Szidor György
Kedden a Barca-Bayern, szerdán a City és a három magyarral felálló Leipzig kerül képernyőre, míg csütörtökön a Fradi leverkuseni vendégjátékát nézhetik élőben az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.

Igazi csúcsmeccsekkel kezdi meg közvetítéseit az M4 Sport és az m4sport.hu a labdarúgó Bajnokok Ligája és Európa Liga csoportkörének első fordulójában. Ami ennél is jobb hír, mindkét sorozatban magyar főszereplőkkel.

Kedden a Barcelona próbálhat meg visszavágni történelme legsúlyosabb európai kupavereségéért a Bayern Münchennek a Bajnokok Ligája E csoportjának rangadóján.

A 2019/20-as negyeddöntőben 8-2-re kaptak ki a katalánok a későbbi végső győztestől, de egyébként se a bajorok a kedvenc ellenfeleik, hiszen senki nem verte meg őket annyiszor (hétszer) a nemzetközi porondon, mint a Bayern. A csoportkörben az 1998/99-es szezon óta nem kerültek össze, akkor mind a két összecsapást a Bayern München nyerte.

A Barcelona életében Messi távozásával új korszak kezdődött, ráadásul Antoine Griezmann is visszatért az Atléticóhoz, ennek ellenére remekül kezdték a szezont (három bajnoki, hét pont), ráadásul extra pihenővel várhatják a BL-rajtot, hiszen a Sevilla elleni bajnokijuk elmaradt a hétvégén.

A Bayern München új vezetőedzővel, a Hansi Flicket váltó Julian Nagelsmannal vágott neki az új szezonnak, illetve még két lipcsei igazolással, Dayot Upamecánóval és Marcel Sabitzerrel frissítették keretüket. A német bajnokságot remekül kezdték, egy döntetlennel és három győzelemmel, a hétvégén az RB Leipzig otthonában elért 4-1-es sikerrel demonstráltak erőt.

Hiányzókkal mindkét oldalon számolni kell a vezetőedzőknek, a katalánoknál főként támadófronton, hiszen Martin Braithwaite, Ansu Fati, Sergio Agüero és Ousmané Dembélé is sérült, így bemutatkozhat az átigazolási szezon utolsó napján igazolt csatár, Luuk de Jong. Emellett Jordi Alba és Sergino Dest játéka is kérdéses.

A vendégeknél Serge Gnabry megsérült a hétvégén, játéka kérdéses, szükség esetén a Leipzig ellen betaláló Jamal Musiala pótolhatja.

Szerdán a három magyar válogatottat (Gulácsi Péter, Willi Orban, Szoboszlai Dominik) is soraiban tudó RB Leipzig manchesteri vendégjátékát követhetik élőben. Amíg a hazaiak egy megnyert rangadóval (Leicester 1-0), a lipcseiek egy elveszített (1-4) Bayern-elleni meccsel érkeznek a találkozóra.

Willi Orbán a Bayern után a City ellen se fog unatkozni. MTI/AP/Michael Sohn

Gulácsi és csapata a legutóbbi hét BL-találkozóján nem úszta meg kapott gól nélkül, ugyanakkor eddigi BL-szereplésüket soha nem kezdték vereséggel. Valószínűleg most a pontszerzés is roppant boldoggá tenné őket a tavalyi döntős ellen. Ez a City egymás utáni 11. indulása a Bajnokok Ligája főtábláján, amióta 2011/12 -ben bemutatkoztak, egyetlen angol csapat sem volt jelen mind a 11 alkalommal. Guardioláék a tavalyi sorozatban első 12 meccsükön 11 győzelem mellett csak egy döntetlent játszottak, első és egyetlen vereségüket a döntőben szenvedték el.

A Leipzig szintén új vezetőedzővel, a red bullos szomszédvártól, a Salzburgtól érkező Jesse Marsch-sal vágott neki a szezonnak, eddig kevesebb, mint több sikerrel: a Bundesligában négy forduló után már három vereséget számlálnak és csak – bár sok jelentősége még nincs, – a 12. helyen állnak. Végre egészséges tagja a keretnek Szoboszlai Dominik, aki mindössze 163 pályán töltött perccel lett augusztus hónap legjobb fiatalja a Bundesligában.

A Manchester Citynél Guardiola stabil pont, ahogyan a játékoskeret is, minden idők legdrágább angol játékosa, a 117 millióért érkező  Jack Grealish volt a klub egyetlen nyári igazolása, miközben jelentős távozójuk nem volt.

Csütörtökön Leverkusenben lép pályára a Ferencváros az Európa Liga csoportkörének első fordulójában. A hazaiak egy Dortmund elleni 4-3-as vereség, míg a zöld-fehérek egy Honvéd elleni 1-0-val várják a találkozót. A Fradi immár harmadik éve folyamatosan tagja valamelyik kupasorozat csoportkörének, így rutinosan készülhet a Leverkusen, a Celtic és a Betis elleni párharcokra.

A Fradi tavaly előtt szintén az Európa Ligában úgy lett harmadik a csoportjában, hogy mindössze egy vereséget szenvedett el, míg tavaly a Barca, Juve, Kijev hármassal szerepelt a BL-csoportkörben, és az utolsó fordulóig esélye volt az Európa Ligát jelentő harmadik hely megszerzésére. Új edzővel, átalakult játékoskerettel, de már jelentősnek mondható nemzetközi tapasztalattal várhatják az idei első meccsüket.

Az M4 Sport és az m4sport.hu élő közvetítései a csoportkör első fordulójában:
Kedd:
Bajnokok Ligája, Barcelona – Bayern München 20:15
Szerda:
Bajnokok Ligája, Manchester City – RB Leipzig 20:15
Csütörtök:
Európa-liga, Bayer Leverkusen – Ferencváros 17:50

További tartalmak