Musorujsag
Élő Eredmények

A legjobb játékos papírforma, a legjobb tréner meglepetés – szavaztak a németországi hivatásos labdarúgók

A legjobb játékos papírforma, a legjobb tréner meglepetés – szavaztak a németországi hivatásos labdarúgók

MTI | Szerző: Kun Dániel
Adolf Hüttert választotta az előző Bundesliga-idény legjobb edzőjének a Németországi Hivatásos Labdarúgók Szövetsége (VDV). A játékosok Robert Lewandowskit – 75 százalék feletti aránnyal – vélték a legjobbnak a labdarúgók közül.

Az osztrák tréner vezetésével az Eintracht Frankfurt ötödik lett az előző szezonban, Hütter azonban a nyári szünetben csapatot váltott, és immár a Borussia Mönchengladbach szakmai munkáját irányítja.

A VDV szavazásán a voksok 34 százalékával végzett az élen, így 2019 után másodszor lett az évad legjobb edzője. A második ezúttal Hans-Dieter Flick lett (29,1 százalék), aki bajnokságot nyert a Bayern Münchennel, majd kinevezték a német válogatott szövetségi kapitányi posztjára. A harmadik helyen Julian Nagelsmann és Oliver Glasner (egyaránt 10,6 százalék) végzett, előbbi ezüstérmet szerzett az RB Leipzig élén, majd a Bayern Münchenhez távozott, utóbbi a VfL Wolfsburgot irányítja.

Az előző idény legjobb játékosává a Bayern München lengyel csatárát, Robert Lewandowskit választották (75,9 százalék).

A szavazáson a VDV összes tagja – többek között az élvonal, a másod- és a harmadosztály, valamint a regionális bajnokságok összes futballistája – részt vehet.

Borítókép: MTI/EPA/Sascha Steinbach

További tartalmak