Musorujsag
Élő Eredmények
×

Dibusz Dénes: Egyértelműen méltó ellenfelei voltunk a Leverkusennek

Dibusz Dénes: Egyértelműen méltó ellenfelei voltunk a Leverkusennek

m4sport.hu
A Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes szerint a pontszerzés is benne volt a Leverkusen ellen a Fradi EL-rajtján.

„Az egyértelműen nagyon pozitív, hogy végig felvettük a versenyt a Leverkusennel – kezdte értékelését a 2–1-es vereség után Dibusz Dénes. – Többször is volt lehetőségünk mögéjük kerülni, voltak lövéseink, megszereztük a vezetést, igazából tényleg úgy alakult a mérkőzés eleje, ahogy terveztük. Nyilván számunkra ez egy nagyon ideális helyzet volt, hogy az elején meg tudtuk szerezni a vezetést, hiszen tudtuk azt, hogy a jóval esélyesebb hazai csapat biztosan nyomás alá szeretne helyezni minket, ez utána így is történt.”

Dibusz szerint „egy picit óvatlan és naiv letámadási kísérlet” után kapták az első gólt, és amíg bírták szuflával, „egyértelműen méltó ellenfelei voltak a Leverkusennek”.

„Sajnáljuk, hogy nem sikerült pontot szerezni, mert a mai teljesítményünk nagyon rendben volt, és akár benne lehetett volna a pontszerzés is – folytatta. – A mai mérkőzés egy igazi csapatmunka volt. Mindenki beletette a munkát, én azt gondolom, nem tehetünk szemrehányást elmásnak. Egy jó meccset játszottunk egy nagyon jó és minőségi csapat ellen.”

„Amit mondtam meccs előtt, hogy meg szeretnék lepni őket, az meg is történt, hiszen mi rúgtuk az első gólt. Sajnos voltak olyan hibák, amiket nem tudtunk korrigálni, pedig csapat szinten is addig nagyon kompaktak voltunk. Egy-két elcsúszásunk volt, és ők megbüntették ezeket a helyzeteket” – beszélt az EL-rajtról a Ferencváros meg nem adott gólját szerző Vécsei Bálint.

„Sajnos elvették azt a gólt. Azt hittem, nem veszik el, hiszen a testem előtt volt a kezem, de a játékvezető azt mondta, hogy ez egy új szabály, hogy akármilyen formában kézhez ér a labda, akkor nem adják meg a gólt” – fogalmazott, hozzátéve, kisebb sérüléssel kezdte a meccset, ezért nem tudta végigjátszani azt.

Vécsei elmondta, készültek arra, hogy a Leverkusen letámadja majd őket, és többször jól hozták ki a labdát, egy ilyen szituáció után született meg a vezető gól is.

„Összességében voltak nagyon jó momentumaink, ezért is sajnálatos, hogy kikaptunk” – zárta sorait.

Borítókép: Leverkusen, 2021. szeptember 16. Tokmac Nguen (j3), Samy Mmaee (b) és Miha Blazic (j), a Ferencváros játékosai, illetve Dibusz Dénes, az FTC kapusa, valamint Lucas Alario, a Bayer Leverkusen játékosa (j2) a labdarúgó Európa-liga csoportkörében, a G csoport első fordulójában Leverkusenben 2021. szeptember 16-án. MTI/EPA/Friedemann Vogel

További tartalmak