Musorujsag
Élő Eredmények

Camavinga berobbant a Real Madridba

Camavinga berobbant a Real Madridba

m4sport.hu
Eddig még csak 34 perc játéklehetőséget kapott, de már egy gól és egy gólpassz szerepel a neve mellett.

Eduardo Camavingát az átigazolási szezon utolsó napján szerződtette a Rreal Madrid. Akkor sokan úgy vélték, csak azért vették meg, mert Mbappét nem sikerült megszerezniük. A 18 éves játékos azonban nem nagyon illetődött meg és az sem nyomasztja, hogy fiatal kora ellenére 30 millió euró körüli összeget fizettek a játékjogáért a francia Rennes-nek.

Mindössze 34 percet játszott eddig a csapatban, de játéka így is komoly hatással volt a madridiakra. A Celta elleni bajnokin pályára lépése után hat perccel megszerezte első madridi gólját, majd az Inter elleni BL-találkozón mindössze kilenc perce volt a pályán, amikor gólpasszt adott Rodrygónak. Mint később kiderült, ez a gól győzelmet ért Milánóban.

Hogy a madridiakat irányító Carlo Ancelotti mennyire számít rá, azt jól mutatja, hogy az Inter ellen őt hozta be, pedig a kispadon még olyan játékosok ültek, mint Isco, Hazard vagy éppen Jovic. Madridi eredményessége azért is értékelendő, mert a Rennesben 88 meccsen két gól és öt gólpassz fűződött a nevéhez.

Tehetségéről mindent elmond, hogy 2020 szeptemberében, 17 éves és 9 hónapos korában már a francia nemzeti tizenegyben is bemutatkozott. Ezzel ő lett minden idők legfiatalabb francia válogatott játékosa.

Borítókép: EPA/Emilio Naranjo

További tartalmak