Musorujsag
Élő Eredmények

Gyógyíthatatlan gyerekeknek ajánlotta fel pénzdíját Gulácsi Péter

Gyógyíthatatlan gyerekeknek ajánlotta fel pénzdíját Gulácsi Péter

m4sport.hu
A gyógyíthatatlan betegséggel küzdő gyermekekkel foglalkozó lipcsei Bärenherz hospice javára ajánlotta fel Gulácsi Péter azt a pénzdíjat, amely az előző Bundesliga-szezon legtöbb kapott gól nélküli mérkőzését produkáló kapusnak jár.

Az RB Leipzig magyar válogatott kapusa 33 bajnoki mérkőzésen szerepelt, ezek közül 15-ször maradt érintetlen a hálója, így a 2018/2019-es idény után már másodszer lett övé a legtöbb clean sheet a Bundesligában.

Gulácsi Péter a díjjal és a jelképes csekkel (Forrás: sport1.de)

„Ez nemcsak az én díjam, hanem az egész csapaté, hiszen az a teljesítmény, amit az elmúlt szezonban védekezésben nyújtottunk, nagyszerű volt, a tizenöt kapott gól nélküli mérkőzés egy nagyon erős mutató. Nagyon örülök annak, hogy már másodszor kaphatom meg a díjat” – mondta Gulácsi, amikor átvette az egyik német sporttelevízió által odaítélt, fehér kesztyűt mintázó szobrot.

A díj mellé 7500 euró (körülbelül 2,65 millió forint) is jár, ezt Gulácsi – akárcsak két éve – a gyógyíthatatlan betegséggel küzdő gyermekekkel foglalkozó lipcsei Bärenherz hospice javára ajánlotta fel. „Nagyszerű munkát végeznek, és ez ugyan csak egy apróság, de remélem, hogy sokat segít.”

További tartalmak