Musorujsag
Élő Eredmények

A játékvezetőt megverték, autóját felgyújtották

A játékvezetőt megverték, autóját felgyújtották

m4sport.hu
A Velez Mostar - Borac Banja Luka bosnyák bajnoki után a vendégjátékosoknak sikerült elmenekülni, a játékvezetők már nem jártak ilyen sikerrel.

A bosnyák labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában a címvédő Borac Banja Luka a bronzérmes Velez Mostar vendége volt. A rangadó azonban csak 81. percig tartott, a vendégek akkor szerezték meg második góljukat, amivel 2-0-ra vezettek.

Ezt a hazai szurkolók nehezen viselték, beözönlöttek a pályára, ahol az ellenfél játékosait és a játékvezetőt kezdték kergetni. Bosnyák sajtóinformációk szerint az FC Borac delegációjának egyik tagja hallotta, hogy Semsudin Hasić, a Velež elnöke azt kiáltja a játékvezetőknek: „Nem fogtok élve kijönni”.

A Borac játékosa, Jovo Lukić a találkozó másnapján elmondta, minden gyorsan történt. Amikor megszerezték a második gólt, megfordult, és látta, hogy a szurkolók beözönlenek a pályára. Zvonić a Velež játékosa szólt neki: „Fuss”! Nem értette mi a baj, kérdezte, mit tettünk velük? De megismételte: „Fuss, ez nem vicc”!

A német Bild információi szerint a a Borac futballistái és a játékvezetők az őrjöngő tömeg elől az öltözőbe menekültek. Később a csapatnak sikerült elhagynia a stadiont és környékét, a játékvezetők már nem jártak ilyen sikerrel. A rendőrség tájékoztatása szerint Sabrija Topalovic játékvezető és asszisztense autóját a Mostar szurkolói a Szarajevóba vezető úton egy alagútba szorították, és megállásra kényszerítették. Az autóban ülőket megverték, a kocsit pedig felgyújtották, az elkövetőket keresi a rendőrség.

A Bosznia -Hercegovinai Labdarúgó Szövetség elnöke, Vico Zeljković határozottan elítélte a mérkőzés végén történteket és a huligán támadást a játékvezető ellen. A lehető legkeményebb szankciókat jelentette be a találkozó szervezői, valamint a Velez elnöke, Šemsudin Hasić ellen, akit a leginkább felelősnek tart a történtekért.

További tartalmak