Musorujsag
Élő Eredmények

Újabb döntetlent játszott a Barcelona – egyre bizonytalanabb Koeman jövője

Újabb döntetlent játszott a Barcelona – egyre bizonytalanabb Koeman jövője

m4sport.hu | Szerző: Kun Dániel
Az idegenben játszó csapatok majdnem mindegyike, a Real Sociedad és a Betis diadalmaskodott, míg a Barcelona döntetlent játszott a La Liga csütörtök esti játéknapján.

Az Európa-ligában szereplő Real Sociedad már a 9. percben hátrányba került a Granada otthonában. A san sebastiáni együttes a második félidőben 8 perc alatt fordított és ugyan a Granada egy tizenegyes révén egyenlíteni tudott, a hajrában szerzett Sociedad-gólra már nem volt válasza. 3-2-es győzelmével a Real Sociedad fellépett a dobogó harmadik fokára, míg a hazai piros-fehérek mindössze három szerzett pontjukkal visszacsúsztak a kieső, 18. pozícióba.

A vendégek középhátvédje, Aritz Elustondo két gólt szerzett a mérkőzésen.

Az Osasuna-Real Betis mérkőzés első félideje egy-egy gólt eredményezett. A második félidő hajrájához közeledve ritmust váltottak a sevillai zöld-fehérek és két gólt is szereztek, eldöntve a három pont sorsát. A Ferencvárossal azonos Európa-liga-csoportban szereplő Real Betis megelőzte a pamplonai csapatot a tabellán és kilenc ponttal a hetedik helyről várhatja a folytatást.

Jövő hét csütörtökön a Betis lesz a Ferencváros ellenfele az El következő fordulójában, de addig még egy vasárnapi, Getafe elleni összecsapás vár a spanyolokra. A Fradi az Újpest elleni örökrangadóval hangol a nemzetközi kupaporondra.

A Cádiz-Barcelona első félidejében csupán egy kaput eltalált lövést jegyezhettünk fel: Depay lövését könnyűszerrel hatástalanította Jeremias Ledesma. A vendégek hatalmas mezőnyfölényben játszottak, de nem tudták feltörni a hazai reteszt.

A fordulást követően a Cádiz szinte először merészkedett a gránátvörös-kékek térfelére és ha már arra jártak, Alvaro Negredo egy balossal tornáztatta meg Marc-André Ter Stegent. A 65. percben Frenkie de Jong megkapta második sárga lapját – négy percen belül –, tovább nehezítve csapata helyzetét.

A 81. percben Ter Stegen hatalmas védésének köszönhették a katalánok, hogy 0-0 maradt az állás. A ráadásban mindkét oldalon akadt komoly gólszerzési lehetőség, de azok kimaradtak, így a hétfői döntetlen után ismét pontokat veszített a Barcelona. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy Memphis Depay többször is megnyerhette volna a meccset csapatának.

La Liga, 6. forduló:

Granada-Real Sociedad 2-3 (1-0)
Osasuna-Real Betis 1-3 (1-1)
Cádiz-FC Barcelona 0-0 (0-0)

Borítókép: EPA/ROMAN RIOS

További tartalmak