Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hakimi: "A Real Madridból való távozásomnak semmi köze Zidane-hoz"

Hakimi: "A Real Madridból való távozásomnak semmi köze Zidane-hoz"

m4sport.hu | Szerencsés Szilveszter
Természetesen Achraf Hakimit is meglepte, hogy Lionel Messi eligazolt a Barcelonától. Remek barátságot ápolnak Kylian Mbappéval, és többek között arról is beszélt, vallása hatalmas szerepet játszott abban, hogy a francia fővárosba szerződött.

Achraf Hakimi a nyári átigazolási időszakban csatlakozott az Paris Saint-Germainhez, a francia együttes 60 millió eurót fizetett a marokkói játékosért – a PSG érte fizetett a legtöbbet a 2021-es nyári átigazolási időszakban. A 22 éves játékos már három gólt szerzett és két gólpasszt osztott ki hét mérkőzésen a Ligue 1-ben.

Hakimivel a L’Équipe készített interjút, melyben gyerekkoráról, Zinedine Zidane-ról, és franciaországi jövőjéről kérdezték.

Zidane-ról és madridi távozásáról: “Azt mondta játszani fogok, de nem erre számítottam. Rengeteget tanultam tőle és a 2020-ban történteknek semmi köze a távozásomhoz. Más dolgok miatt kellett távoznom, különösen a Covid helyzet és a Real Madridhoz kapcsolódó szempontok miatt kényszerültem távozásra. Ekkor beszéltem vele, de ez köztünk marad – ő másként gondolta.” 

A PSG és kapcsolata Kylian Mbappéval: “Sok közös van bennünk, fiatalok vagyunk és ugyanazok a dolgok szórakoztatnak minket. Ez a barátság jobbá tesz minket és segít, hogy jobb kapcsolatunk legyen a pályán és kiegészítsük egymást. Kaptam ajánlatot a PSG-től és a Chelsea-től is, de úgy éreztem, hogy Párizsba kell jönnöm és itt boldog leszek. Néhány évvel ezelőtt pedig, Pochettino már a Tottenhamhez is szeretett volna leigazolni.”

“Ahogy mindenki más, úgy én sem számítottam rá, hogy Messi elhagyja a Barcelonát. Sok jó játékossal játszottam már, de Messivel még nem, ez pedig egy álom volt számomra. A viselkedése viszont meglepett – egyszerű, és csendes” – fogamazott Hakimi Messiről. 

Lionel Messi és Achraf Hakimi (EPA/IAN LANGSDON)

Megkérdezték, miért döntött úgy, hogy a marokkói válogatottban fog szerepelni. “Tradicionális marokkói nevelést kaptam: otthon arabul beszélünk és marokkói ételeket eszünk, emellett gyakorlom a muszlim vallást. Apámmal néztem a mérkőzéseket Marokkóban, és sokat mesélt nekem az ország nagyszerű játékosairól. Tizennégy éves voltam, amikor először hívtak a marokkói válogatottba, nem kellett sokat gondolkoznom. Később Spanyolország is szerette volna, hogy a válogatottban játsszak, de mindig szerettem a marokkói csapatban játszani, ahol nagyon jól fogadtak, és remekül érzem magam. Az egyik ok pedig, amiért Párizsba igazoltam, az itteni arab muszlim közösség. Tudtam, hogy kulturálisan otthon fogom érezni magam a városban” – mondta Hakimi.

“A Real Madrid a gyerekkorom csapata, és ennek köszönhetem, hogy ma itt vagyok. Nagyon hálás vagyok a klubnak, több mint 12 évet töltöttem ott. Nem volt lehetőségem sikeresnek lenni és kiteljesedni ott, de sosem tudhatjuk mit tartogat számunka a jövő” – fogalmazott Hakimi. 

 

Borítókép: EPA/YOAN VALAT

További tartalmak