Musorujsag
Élő Eredmények

Solskjaer szerint Klopp miatt nem kapnak meg jogos 11-eseket

Solskjaer szerint Klopp miatt nem kapnak meg jogos 11-eseket

m4sport.hu | Szerző: Szidor György
Az MU menedzsere szerint még egy januári kijelentés miatt hezitálnak a játékvezetők csapatával szemben.

Érdekes kijelentést tett Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United menedzsere. A szakember szerint csapata azért nem kap meg jogos 11-eseket, mert a Premier League egyik menedzsere korábban nehezményezte, milyen sok büntetőt végezhetnek el a manchesteriek.

Nevet ugyan nem mondott, de egyértelmű, hogy Jürgen Kloppra, a Liverpool szakvezetősére gondolt. A Guardian cikke szerint a német szakember még január elején azt mondta, hogy a United két év alatt több büntetőt rúghatott, mint csapata öt és fél szezon alatt.

„Csak remélem, hogy megkapjuk, amit megérdemlünk. Az utolsó két meccsen három 11-est kellett volna ítélni a javunkra, de ezek elmaradtak. Tavaly volt egy menedzser, aki aggódni kezdett, hogy sok büntetőt kapunk, és azóta úgy tűnik, hogy nehezebb meghozni a döntéseket a javunkra” – mondta Solskjaer.

Klopp januári panasza után a United öt büntetőt kapott a Premier League hátralévő részében. A norvég kirohanása azért is furcsa, mert Angliában a bajnokikon már régóta működik a videóbírós rendszer.

Angliában a menedzsereknek egyébként nem szabad kommentálniuk a játékvezetőket a mérkőzés előtt, kérdés, hogy Solskjær álláspontját az FA úgy tekinti-e, mint a szombati, Aston Villa elleni bajnokit vezető, Mike Dean befolyásolására tett kísérletet.

Borítókép: Ole Gunnar Solskjaer, a háttérben Jürgen Klopp EPA/PETER POWELL

További tartalmak