Musorujsag
Élő Eredmények

Az Iniesta-birodalom: üzleti vénájának köszönhetően szép vagyonra tett szert a spanyol

Az Iniesta-birodalom: üzleti vénájának köszönhetően szép vagyonra tett szert a spanyol

m4sport.hu/Record | Szerző: Romao André
A Barcelona legendás, világ- és Európa-bajnok középpályása, Andrés Iniesta a Forbres legfrissebb listája szerint a hetedik legjobban fizetett sportoló.

Andrés Iniesta a sport tekintetében mondható, hogy levezetni ment Japánba, ahol a Vissel Kobe játékosa, de döntése nagyon is tudatos volt gazdasági szempontból.

Bár a 37 éves, de még mindig kiemelkedően játszik csapatában az ikonikus középpályás, a labdarúgást talán már inkább jó eszköznek használja ahhoz, hogy profi pályafutása utáni életét is bebiztosítsa.

A Forbes listája szerint még mindig a világ legjobban fizetett labdarúgói közé tartozik, a tízes lista hetedik helyén szerepel, egyedüli spanyolként. Közel évi 30 millió eurót tehet zsebre.

Fizetése 90 százalékát a klubtól kapja, a maradék tíz a szponzorok által érkezik számlájára. Az Asics és a Nissan is szerződést kötött Iniestával, emellett a Rakuten reklámarca. Utóbbi cégnek nem mellesleg a Vissel Kobe tulajdonosa a vezetője, Mikitani Hirosi, aki nemrég két évvel hosszabbította meg a középpályás szerződését, évi 25,5 millió euróért.

Andrés Iniesta (középen), mint borász. (Forrás: bor-vallalkozas.blog.hu)

Már magában sem kevés, de közel sem ez az egyetlen bevételi forrása a Barca-legendának, aki éveken keresztül félelmetes duót alkotott Xavival a katalán klub és a spanyol válogatott középpályáján. Ex-csapattársával, a még mindig a Barcelonában futballozó Gerard Piquével több közös üzleti vállalkozása van, illetve jól működik a nevével fémjelzett borhálózat, a „Bodega Iniesta”, amelyben részesedése van Mikitaninak is, a japán klub első emberének. Az együttműködés tökéletesen működik, hiszen a felkelő nap országában és Ázsiában az üzletember gondoskodik arról, hogy megismerjék Iniesta borait, míg a labdarúgó sokat tesz a Vissel nemzetközi hírnevéért.

Nem utolsósorban Iniestának van egy saját cipőmárkája, a Mikakus.

Borítókép: Andrés Iniesta, az FC Barcelona volt középpályása és Mikitani Hirosi japán üzletember, az élvonalban szereplő Vissel Kobe csapat tulajdonosa a Tokióban rendezett sajtótájékoztatón 2018. május 24-én. (Fotó: EPA/Majama Kimimasza)

További tartalmak