Musorujsag
Élő Eredmények

A Chelsea világbajnok középpályásának pozitív lett a koronavírustesztje

A Chelsea világbajnok középpályásának pozitív lett a koronavírustesztje

m4sport.hu | Szerző: Kun Dániel
N'Golo Kanté, a BL-címvédő Chelsea középpályájának motorja pozitív koronavírustesztet produkált, ezért kihagyni kényszerül a hétközi Juventus elleni Bajnokok Ligája csoportmeccset és a szombati Southamptonnal vívott angol bajnokit. A jövő héten válogatott szünet lesz, így a Belgium-Franciaország Nemzetek Ligája-elődöntőn való játéka is minimum kérdésessé vált.

A fáradhatatlan középpályás önkéntes karanténba vonult a pozitív mintát követően – számolt be a Sky Sports. Thomas Tuchel – a londoniak mestere – megerősítette: a játékos karanténban van és követi az állam által előírt protokollt.

Kanté már a keddi tréningen sem vehetett részt a BL tavalyi nyertesénél. A Chelsea hetesén kívül Christian Pulisic, Mason Mount és Reece James játékra sem számíthat a német menedzser a Juventus elleni idegenbeli összecsapáson.

Pulisic és Mount korábbi sérülésükből lábadoznak még, Jamesnek a hétvégi Manchester City ellen 1-0-ra elveszített rangadó 29. percében fordult ki a bokája.

Kanté pozitív mintája előtt is felvetődött az oltottság kérdése, mert a Sky Sport News értesülései szerint eddig nagyon kevés játékos folyamodott az oltásért az angol első osztályból. Tuchel akkor azt modta, nem tudja a beoltott labdarúgók százalékos arányát – a klubon belül sem –, és hozzátette, nem az ő felelőssége a játékosok döntésének befolyásolása.

Mi csak a társadalom tükre vagyunk. A játékosok felnőttek és szabadon dönthetnek, felveszik-e a vakcinát vagy sem, és bárhogy határozzanak, nekünk el kell fogadnunk.”

Tisztában vannak vele, a pandémiának még távolról sincs vége, és amikor valaki megfertőződik, újra tudatosul bennük, nagyon óvatosnak kell lenniük, nehogy elterjedjen a csapaton belül. Elismerte: „Egyszerűbb lenne, ha a játékosaim nevében mindenkit beoltatnék és lehet meg is dicsérnének érte, de jogom van nekem ehhez? Nem vagyok benne biztos. A saját magam nevében hozhatom meg ezt a döntést és mindenki más maga gondolja át a dolgot, vállalja a kockázatot vagy sem.”

Az oltást komoly kérdésnek tartja és szerinte a vakcina lehet a megfelelő védelmi eszköz a vírus megfékezésére. „Engem beoltottak – a saját felelősségemre, de én csak egy edző vagyok, nem profi szakértő, így ezekkel a kérdésekkel forduljanak a hozzáértőkhöz.”

Aggódik Kanté elvesztése miatt és támogatásáról biztosította a 30 éves franciát: „Nem szeretem, ha kiesnek játékosok, de egyáltalán nem neheztelek N’Golóra. Ugyanúgy aggódom érte, mint a sérült labdarúgóimért. Folyamatosan figyeljük a felépülésüket és segítjük őket, hogy minél hamarabb visszatérhessenek.”

Juventus-hiányzók

A bajnoki negyedik helyezett Juventusnak is lesznek hiányzói, úgyszintén a csapat húzóemberei közül. Az olasz rekordbajnok Paulo Dybalára és Álvaro Moratára sem számíthat a szerdai BL-meccsen. Mindketten combsérülést szenvedtek a Sampdoria felett aratott diadal alkalmával: Dybala sírva hagyta el a pályát a találkozó 22. percében, miután a 10. percben gólt szerzett, csatártársa, Morata 8 perccel a lefújás előtt távozott a játéktérről. Massimiliano Allegri vezetőedző megerősítette: támadói várhatóan a válogatott szünet után térhetnek vissza.

A Juventus-Chelsea BL-mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu szerda este 21 órától élőben közvetíti.

Borítókép: EPA/Neil Hall

További tartalmak