Musorujsag
Élő Eredmények

Nagelsmann receptje a játékosaival való kiváló kapcsolat

Nagelsmann receptje a játékosaival való kiváló kapcsolat

m4sport.hu | Szerző: Dezső Márkó
A Bayern München Julian Nagelsmann érkezése óta tétmérkőzésen még veretlen. A csapat mérlege tíz meccs után kilenc győzelem és egy döntetlen. Miért működik ilyen jól a kémia a játékosok és a vezetőedző között?

A német címvédő hat forduló után veretlenül, hárompontos előnnyel vezeti a Bundesliga 2021-2022-es kiírását. A csapat legnagyobb sztárja, Robert Lewandowski a góllövőlista második helyén áll Erling Haaland mögött. A bajorok a Bajnokok Ligájában a Barcelona elleni 3-0-ás idegenbeli győzelmet követően hazai pályán 5-0-ra iskolázták le a Dinamo Kijevet.

„A Bayern München formája félelmetes. A játékosok dagadnak az önbizalomtól”idézi a Sport Bild az egyesület korábbi játékosát, Dieter Hamannt.

Julian Nagelsmann (fotó: EPA/LUKAS BARTH-TUTTAS)

„A dominanciában nagy szerepet vállal Nagelsmann, aki elérte, hogy bárki is érkezzen, a csapat működjön. Az olyan játékosok, mint Leroy Sané és Niklas Süle, ismét formába jöttek. Az edző Sané esetében néhány hét alatt elérte, hogy kirobbanó teljesítményt nyújtson – ez Hansi Ficknek vagy Pep Guardiolának nem sikerült az elmúlt három-négy év során” – véli Hamann.

„Nagelsmann sikerének hátterében az áll, hogy kiváló kapcsolatot ápol a játékosaival és nem kioktatja őket. Ösztönösen érzi, hogyan válhat egyedivé.”  

A Bayern jelenlegi trénere 2021 nyarán 25 millió euró fejében érkezett a rivális RB Leipzigtól, szerződése 2026. június 30-án jár le.

Borítókép: Julian Nagelsmann (RB Leipzig)

További tartalmak