Musorujsag
Élő Eredmények
×

Joan Laporta: Koeman marad az edző, bármi történjen ma este az Atlético ellen

Joan Laporta: Koeman marad az edző, bármi történjen ma este az Atlético ellen

m4sport.hu | Kun Dániel
Joan Laporta, a Barcelona elnöke tisztázta: a hétvégi Atlético Madrid elleni rangadó eredményétől függetlenül Ronald Koeman marad az együttes vezetőedzője.

A Barcelona első embere bízik a vezetőedzőben, és a hétközi Benfica elleni újabb vereség ellenére sem meneszti a holland trénert: „Koeman marad. A ma esti Atlético-Barca mérkőzés eredményétől függetlenül ő marad az edző. Megérdemel egy kis bizalmat, ő a Barcelona legendája. Értékelem, hogy vállalta a vezetőedzői posztot ezekben a nehéz időkben” – öntött tiszta vizet a pohárba egy sajtótájékoztatón.

Szombat este a bajnoki címvédő Atlético Madrid otthonában játszik a Barcelona és ha nem sikerül összekapni magukat a szerdai vereség után, ismét beleszaladhatnak egy súlyosabb vereségbe.

„Ő is a barcelonizmus megtestesítője. Meg kell adni neki a bizalmat, mert a sérültjeink idővel bevethetők lesznek. Azt se feledjük, egy olyan időszakban vállalta, hogy a csapat edzője lesz, amikor a klub elképesztő nehézségekkel küzdött, intézményi és sport vonalon egyaránt” – ismerte be az idén újraválasztott Laporta.

„Jó és őszinte a viszonyunk. Koeman jó ember és úgy hiszem, hasonlóan vélekedik ő is rólam. Mindketten ugyanazt akarjuk: a helyzet jobbá váljon a Barcelona szemszögéből” – zárta sajtónak intézett szavait a Barcelona elnöke.

A Barcelona a hetedik helyről várhatja a Matracosok elleni rangadót, három döntetlen mellett három győzelem a mérlegük a spanyol pontvadászatban. Az Atlétinél sem felhőtlen a helyzet: az utóbbi évek egyik legjobb keretével dolgozhat Diego Simeone vezetőedző, egyelőre azonban nem állt még össze a csapat játéka. A legutóbbi fordulóban meglepetésre vereséget szenvedtek a pont nélküli, sereghajtó Alavés ellen.

Borítókép: EPA/ALEJANDRO GARCIA

További tartalmak